Λιώνουν σαν κερί τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας

AFP PHOTO / OZAN KOSE
Freepen.gr - Οι κρατικές τράπεζες της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου δανειστή από τα περιουσιακά στοιχεία, της Ziraat Bank, πούλησαν 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την Πέμπτη για να μειώσουν την υποτίμηση της λίρας, ανέφεραν πηγές εξοικειωμένες με το θέμα στο Reuters.

Η λίρα υποχώρησε το πιο αδύναμο επίπεδο σε οκτώ μήνες την Πέμπτη, αλλά ανέκτησε την αξία της κατά τη νύχτα. Στα 6.08 έναντι του αμερικανικού δολαρίου την Παρασκευή το βράδυ.

Οι πηγές δεν διευκρίνισαν ποια κεφάλαια χρησιμοποίησαν οι τράπεζες για τις πωλήσεις δολαρίων, αλλά οι οικονομολόγοι λένε ότι οι τράπεζες χρησιμοποίησαν δολάρια που προέρχονταν από εγκαταστάσεις της κεντρικής τράπεζας νωρίτερα αυτό το χρόνο για να πουλήσουν στην αγορά και να στηρίξουν τη λίρα.

Το νόμισμα της Τουρκίας υποτιμήθηκε πρόσφατα έναντι των προσδοκιών λόγω μιας τεταμένης σχέσης μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας καθώς και των κυρώσεων από τις ΗΠΑ που στοχεύουν στο Ιράν, η οποία αποτελεί την κορυφαία πηγή ενέργειας της Τουρκίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail