Ιρανός κληρικός προειδοποιεί ότι ο αμερικανικός στόλος «μπορεί να καταστραφεί με έναν πυραύλο»

Freepen.gr - Ο ανώτατος Ιρανός κληρικός Ayatollah Yousef Tabatabai-Nejad απέρριψε την ανάπτυξη της αρμάδας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln στη Μέση Ανατολή, υποδεικνύοντας ότι ο στόλος θα μπορούσε εύκολα να καταστραφεί σε περίπτωση πολέμου.

"Ο στόλος των δισεκατομμυρίων δολαρίων τους μπορεί να καταστραφεί με ένα βλήμα", δήλωσε ο Tabatabai-Nejad, μιλώντας στο Ισφαχάν την Παρασκευή, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο τα τοπικά ΜΜΕ.

"Εάν επιχειρήσουν οποιαδήποτε κίνηση, θα αντιμετωπίσουν δεκάδες πυραύλους γιατί εκείνη τη στιγμή οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν θα είναι υπεύθυνοι να ενεργούν με σύνεση, αλλά τα πράγματα θα βρίσκονται στα χέρια του αγαπημένου μας ηγέτη", πρόσθεσε ο κληρικός, αναφερόμενος στον Ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Νωρίτερα, η κπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, Rebecca Rebarich δήλωσε στο Sputnik ότι το USS Abraham Lincoln είχε φθάσει στην περιοχή των δραστηριοτήτων του Ναυτικού της Μέσης Ανατολής, μια ημέρα μετά την άφιξη πυρηνικών βομβαρδιστών Β-52 στην περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail