Ο πόλεμος των διαβατηρίων: Ο Πούτιν «χαιρετίζει» την ιδέα να δοθεί η ουκρανική υπηκοότητα σε Ρώσους

Reuters / Valentyn Ogirenko;  Sputnik / Sergey Guneev
Freepen.gr - Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η πρόταση του εκλεγμένου προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκυ να δώσει ουκρανική υπηκοότητα στους Ρώσους που «υποφέρουν από ένα αυταρχικό καθεστώς» είναι «καλό πράγμα», το οποίο θα φέρει κοντά τα συγγενικά έθνη σύμφωνα με το Russia Today.

Οι πρόεδροι των δύο χωρών έχουν εμπλακεί σε μια μορφή μονομαχίας όταν την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα παρέξει ρωσική υπηκοότητα στους κατοίκους των επαρχιών Ντόνετσκ και Λούγκανσκ της Ουκρανίας με το αιτιολογικό πως το Κίεβρο απέτυχε να συμφιλιωθεί με τους πολίτες ττης χώρας που ζουν στα ανατολικά. Ωστόσο, αξιωματούχοι στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του νεοεκλεγέντος προέδρου, την ονόμασαν πράξη επιθετικότητας.

Στη συνέχεια ο Πούτιν το περασμένο Σάββατο πρότεινε ότι η ίδια απλοποιημένη διαδικασία μπορεί να επεκταθεί σε όλους τους Ουκρανούς πολίτες. Ο Ζελένσκυ ανταποκρίθηκε με μια οργισμένη δημοσίευση στο Facebook και στη συνέχεια επανήλθε ανταποδίδοντας τα ίσα κι υποσχόμενος την παροχή ουκρανικής υπηκοότητας σε Ρώσους".

Να σημειωθεί ότι ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον Ο.Η.Ε. μίλησε για προσπάθεια της Μόσχας να προσαρτήσει τις δύο ανατολικές επαρχίες της χώρας όπου από το 2014 έως σήμερα επικρατεί μια εμπόλεμη κατάσταση ενώ έχουν αυτοανακηρυχθεί ως ανεξάρτητα κράτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail