Το "πάρτι στις 7 του Μάρτη" που επισφράγισε την πορεία της Ελλάδας στην καταστροφή

Πριν από 11 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία με τον Κώστα Καραμανλή, επέστρεφε δυναμικά στη διακυβέρνηση της χώρας κατά την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Μαρτίου του 2004. Το αποτέλεσμα διασφάλιζε άνετη κυβερνητική πλειοψηφία 165 εδρών, με ποσοστό 45,36%, έναντι 40,55% και 117 έδρες του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου που μόλις είχε αναλάβει το κόμμα.

Του Στρατή Μαζίδη

Το "πάρτι στις 7 του Μάρτη" σύμφωνα με το σύνθημα της εποχής ήταν εκείνο που ολοκλήρωσε την πορεία της Ελλάδας στην άβυσσο. Οι κατηγορίες για τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δεν ερευνήθηκαν. Η χώρα δεν επανιδρύθηκε αλλά συνέχισε να προσλαμβάνει κόσμο στο δημόσιο, να μοιράζει επιχορηγήσεις και πρόωρες συντάξεις.

Ο Κώστας Καραμανλής με δύο καθαρές εκλογικές νίκες (άσχετα αν η δεύτερη λόγω εκλογικού νόμου του έδωσε μικρότερη άνεση στη βουλή) πέρασε και δεν ακούμπησε (τίποτε στην κυριολεξία). Δεν απέτυχε διότι δεν προσπάθησε καν. Απλά έβλεπε τα πράγματα να εξελίσσονται. Όταν δε ο ορίζοντας άρχισε να μαζεύει σύννεφα κι ενώ δεν είχε λάβει κανένα μέτρο, δε μάζεψε την οικονομία, απλά σηκώθηκε κι έφυγε.

Το πάρτι για τον ίδιο συνεχίζεται αφού έκτοτε δεν σταμάτησε να απολαμβάνει τα βουλευτικά προνόμια και αποδοχές. Για τη χώρα μας ήταν η επισφράγιση της καταστροφής. Κρίμα διότι ήταν ο τελευταίος που είχε μια καθαρή ευκαιρία να αλλάξει πορεία στο πλοίο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail