Πούτιν: όπλα σαν και τα δικά μας δεν υπάρχουν στον ντουνιά (και για πολύ καιρό ακόμη)

Mikhail Metzel / TASS
Freepen.gr - Δεν θα υπάρχουν ανάλογα των ρωσικών όπλων στον κόσμο στο άμεσο μέλλον, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου μπροστά στη συναυλία για τον εορτασμό της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

"Γνωρίζετε ότι δίνουμε προτεραιότητα στον εξοπλισμό του στρατού μας με τα πιο σύγχρονα όπλα, συστήματα ελέγχου και επικοινωνίας. Τα μελλοντικά όπλα μας δεν έχουν κανένα ανάλογό τους στον κόσμο, τουλάχιστον για τώρα, και νομίζω ότι δεν πρόκειται να αποκτήσουν για πολύ καιρό» δήλωσε ο Πούτιν. Πρόσθεσε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των συστηματικών και στοχευμένων μέτρων του κράτους, καθώς και του ακούραστου έργου των επιστημόνων, των κατασκευαστών και της αμυντικής βιομηχανίας.

"Τα μοναδικά τους επιτεύγματα αποτελούν τη βάση για την επιτυχή ανάπτυξη του στρατού και του στόλου στις επόμενες δεκαετίες, καθώς και για την ασφάλεια και την ειρήνη στη Ρωσία, για την επιτυχημένη και δυναμική ανάπτυξή μας", σημείωσε.

"Η Ρωσία είναι μια ειρηνική χώρα και διεξάγουμε υπεύθυνη εξωτερική πολιτική ενώ προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη διεθνή σταθερότητα", δήλωσε ο Πούτιν. "Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε περαιτέρω το αμυντικό δυναμικό της χώρας, αναπτύσσοντας και αναβαθμίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις", πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο αντιλαμβάνεται ότι «ο σύγχρονος κόσμος είναι περίπλοκος και αντιφατικός ενώ εξακολουθεί να έχει πολλές ανεπίλυτες συγκρούσεις, προκλήσεις, απειλές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας, των πολιτών μας, παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για εμάς", τόνισε ο Πούτιν.

Υπενθύμισε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια η ικανότητα μάχης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει βελτιωθεί σημαντικά, όπως αποδεικνύεται από τις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις και την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία. "Όταν απελευθέρωσαν τη Συρία από ληστές και έσωσαν πολίτες, οι στρατιώτες μας έδρασαν γενναία, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, παρουσιάζοντας τις καλύτερες ποιότητές τους, καταπολεμώντας τη Συρία και υπερασπιζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας, συμφέροντα της Ρωσίας", δήλωσε ο Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail