Ρώσικο «καρφί» στην Τουρκία για την Κύπρο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στην Άγκυρα η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρώφ, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Κύπριο ομόλογο του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ότι οι εγγυήτριες χώρες της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Κύπρου δεν συμπεριφέρονται βάσει του διεθνούς δικαίου.

Το «καρφί» όπως έχει ερμηνευτεί από την Άγκυρα, αναφέρεται στην τελευταία κίνηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων να προωθηθούν στην περιοχή των Στροβιλίων μέχρι τα όρια της βρετανικής βάσης, εγκλωβίζοντας τρεις κυπριακές οικογένειες στην προσπάθεια να αποκόψουν την ελεύθερη περιοχή της Δερύνειας στον νοτιοανατολικό άκρο της νήσο, από την υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρο.

Η δήλωση αυτή έγινε ευμενώς αποδεκτή από τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών σαν άλλη μια κίνηση της Ρωσίας στήριξης της κυπριακής δημοκρατίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Από: nikosxeiladakis.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail