Πως οι ΗΠΑ μπλόκαραν την πώληση ρωσικών Sukhoi Superjet 100 στο Ιράν - Ποιο ήταν το αδύναμο σημείο

Freepen.gr - Το υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α. αρνήθηκε να χορηγήσει ένα πιστοποιητικό εξαγωγής για την πώληση αεροσκαφών Sukhoi Superjet 100 στο Ιράν, καθώς το ρωσικό αεροπορικό επιβατικό αεροπλάνο περιέχει πάνω από 10% αμερικανικής κατασκευής εξαρτήματα.

"Ωστόσο, φαίνεται ότι λόγω της έλλειψης άδειας που εκδίδεται από το OFAC (US Treasury's Office of Foreign Assets Control - Υπηρεσία Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών), η άφιξη των αεροσκαφών για την ώρα αποκλείεται", ανέφερε ο γραμματέας του συνδέσμου ιρανικών αερογραμμών Maqsoud Asadi Samani στο Iranian Labor New Agency.

Η Iran Air Tours υπέγραψε πρόσφατα μια αρχική συμφωνία για την αγορά 20 Superjets, ενώ μια άλλη ιρανική αεροπορική εταιρεία είχε φτάσει σε σχέδιο συμφωνίας για τη μίσθωση τριών αεροσκαφών, δήλωσε ο Samani.

Τα Superjets έχουν πάνω από 10 τοις εκατό αμερικανικά εξαρτήματα που είναι το κατώτατο όριο για την ανάγκη έγκρισης από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν είπαν ότι η Sukhoi εργάστηκε για τη μείωση του αριθμού των τμημάτων των ΗΠΑ προκειμένου να κερδίσει μια ιρανική παραγγελία για μέχρι και 100 αεροσκάφη.

Ωστόσο, η κρατική ρωσική εταιρεία "δεν ήταν σε θέση να το κάνει αυτό", δήλωσε ο Samani προσθέτοντας ότι η αντικατάσταση των αμερικανικών εξαρτημάτων θα ήταν πιθανότατα χρονοβόρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail