Το φιάσκο καλά κρατεί - Η Τουρκία παγώνει την ήδη κατεψυγμένη επίθεση στην Ιεράπολη

Freepen.gr - Η Τουρκία θα αρχίσει να παίρνει τα απαραίτητα στρατιωτικά μέτρα στη Συρία αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις για την προστασία των συνόρων της και του λαού, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις σύντομα θα πάρουν τον έλεγχο της περιοχής Manbij στη Συρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες:

"Ελπίζουμε ολόψυχα ότι οι συνομιλίες μας με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τα άλλα μέρη θα ολοκληρωθούν με αμοιβαία κατανόηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα περιμένουμε για πάντα. Βρισκόμαστε στα σύνορά μας με τις δυνάμεις μας και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Αν οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν, τηρηθούν και η διαδικασία συνεχιστεί, τότε είμαστε εντάξει. Διαφορετικά, ενημερώνουμε ότι έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες μας και θα λάβουμε μέτρα σύμφωνα με τη δική μας στρατηγική", ανέφερε ο Ερντογάν σε συνάντηση με επιχειρηματίες στην Άγκυρα στις 21 Ιανουαρίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία για να αποτρέψει αυτό που η Άγκυρα αποκαλεί μια απειλή από το YPG προς τον τουρκικό λαό και να δει ότι οι μαχητές του YPG αποσύρονται από την Ιεράπολη.


Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση της Τουρκίας στην Ιεράπολη της Συρίας θα ξεκινήσει την κατάλληλη στιγμή, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ από το Χατάι κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος.

"Οι σημερινές προβληματικές περιοχές της Συρίας είναι η Ιεράπολη και ανατολικά του Ευφράτη. τα σχέδια, οι προετοιμασίες και η υλικοτεχνική υποστήριξη ολοκληρώνονται" τόνισε ο Ακάρ, η κατάλληλη στιγμή μάλλον θα αργήσει πολύ προσθέτουμε εμείς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail