Τραμπ σε Τουρκία: Αν επιτεθείτε στους Κούρδους της Συρίας, θα καταστραφείτε οικονομικά!

Freepen.gr - Εντυπωσιάζει το τελευταίο μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τον πόλεμο της Συρίας όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται πως αν η Τουρκία επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας, θα καταστραφεί οικονομικά.

«Ξεκινώντας την εδώ και καιρό καθυστερημένη αποχώρηση από τη Συρία, ενώ χτυπάμε το μικρό εδαφικά εναπομείναν χαλιφάτο σκληρά και από πολλές κατευθύνσεις. Θα επιτεθούμε ξανά από υπάρχουσα κοντινή βάση αν ξανασχηματιστεί. Θα καταστραφεί οικονομικά η Τουρκία αν χτυπήσει τους Κούρδους. Δημιουργούμε ζώνη ασφαλείας 20 μιλίων».

Αρκετά μέσα μεταφράζουν επί λέξη ότι "θα καταστρέψουμε την οικονομία της Τουρκίας αν επιτεθεί στους Κούρδους". Αυτό όμως ίσως να μην ευσταθεί  αν κρίνει κανείς από τη γενικότερη στάση των ΗΠΑ, που αρχικά έκαναν το χατίρι της Αγκυρας. Επίσης όλο αυτό το διάστημα ουδέποτε το τράβηξαν στα άκρα με την Τουρκία για τους Κούρδους. Επιπλέον στο δεύτερο μήνυμά του ο Τραμπ προειδοποιεί και τους Κούρδους να μην προκαλούν. 

Διαβάστε την αντίδραση της Τουρκίας > Σήκωσε το γάντι η Αγκυρα απέναντι στον Τραμπ: Θανατηφόρο λάθος σου να εξομοιώνεις τους Συροκούρδους με τους τρομοκράτες 

Η πιθανότερη εκδοχή είναι η ερμηνεία της πραγματικότητας αφού η Αγκυρα δεν έχει πράσινο φως από κανένα για μια ακόμη εισβολή ενώ απέναντί της θα βρει τα καλύτερα τμήματα των SDF μαζί με το συριακό στρατό αλλά και ένα πλάγιο μήνυμα προς τον Ερντογάν του οποίου την ερμηνεία θα διαπιστώσουμε με ένα μόνο τρόπο, στην πράξη.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail