Σήκωσε το γάντι η Αγκυρα απέναντι στον Τραμπ: Θανατηφόρο λάθος σου να εξομοιώνεις τους Συροκούρδους με τους τρομοκράτες

φωτο ΑΑ
Freepen.gr - Τούρκοι αξιωματούχοι επέκριναν τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ τη Δευτέρα στο twitter, προτρέποντάς τις ΗΠΑ να αποφύγουν να είναι σύμμαχοι με τρομοκράτες κι επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους Κούρδους αλλά με τους τρομοκράτες του ΡΚΚ και των επεκτάσεων τους στη Συρία.

"κ. @RealDonaldTrump οι τρομοκράτες δεν μπορούν να είναι συνεργάτες και συμμάχοί σας. Η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ να τιμήσουν τη στρατηγική μας εταιρική σχέση και δε θέλει να σκιάζεται από τρομοκρατική προπαγάνδα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν σε ένα tweet τη Δευτέρα χαρακτηρίζοντας ως "θανατηφόρο λάθος" την εξομοίωση των Συροκούρδων με τους τρομοκράτες του PKK.

"Η Τουρκία παλεύει εναντίον των τρομοκρατών, όχι των Κούρδων. Θα προστατέψουμε τους Κούρδους και άλλους Σύριους από όλες τις τρομοκρατικές απειλές", πρόσθεσε ο Καλίν και όλοι βέβαια θυμόμαστε πόσο καλά το έκανε αυτό στην περίπτωση της Αφρίν λεηλατώντας, εκτελώντας, απαγάγοντας κ.ο.κ..

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της Daesh, του PKK, της PYD και της YPG.





Εν τω μεταξύ, ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Προεδρίας, Fahrettin Altun, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει θέματα με τους Κούρδους και ότι το πρόβλημά της είναι με την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ και τις επεκτάσεις του στη Συρία.

Διαβάστε επίσης > Τραμπ σε Τουρκία: Αν επιτεθείτε στους Κούρδους της Συρίας, θα καταστραφείτε οικονομικά! 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail