Μια Ελληνίδα στην πρώτη γραμμή στη Συρία με το δάκτυλο στην σκανδάλη και το μάτι στη διόπτρα ξεπλένει την ντροπή μας

Στην Ελλάδα υπάρχει η δημοσιογραφία και η μεταφορά των ειδήσεων από "έγκυρους", "έγκριτους" και "αυθεντίες". Υπάρχει όμως και η άλλη μορφή της, σαν αυτή της Πηνελόπης Σταφύλα που μαζί με το Δημήτρη πρώτοι από όλους πριν χρόνια από τις Βρυξέλλες παρουσίαζαν στον κόσμο την αλήθεια από τον πόλεμο της Συρίας και αργότερα της ανατολικής Ουκρανίας.

Του Στρατή Μαζίδη

Τα παιδιά μου είναι πολύ αγαπητά. Είμαστε φίλοι και τους χρωστώ αρκετά όταν σε κάποιες στιγμές χρειάστηκα τις γνώσεις τους πριν από κάποια χρόνια σε κάποια κείμενα τότε για τον πόλεμο. Με ένα δικό τους δίκτυο πηγών και πληροφοριών που έρχεται πολλές φορές πιο μπροστά κι από την πρώτη γραμμή του πολέμου.

Η Πηνελόπη βρίσκεται ξανά στη Συρία. Για τέταρτη ή πέμπτη φορά. Ολομόναχη. Δίχως την προστασία κάποιου ειδησεογραφικού συγκροτήματος ή τη συνοδεία φρουρών. Πάει μόνη της και την περιμένουν κάποιοι μπαρουτοκαπνισμένοι ήρωες, κάτι κρυφά λιοντάρια του πολέμου.

Στο δεύτερο ταξίδι της είχε βρεθεί στην ελληνορθόδοξη Μαχάρντα της Χάμα απέχοντας 400-500 μέτρα από τους ισλαμιστές της Αλ Κάιντα που έπλητταν με πυρά τη μικρή πόλη. Βρέθηκε πιο μπροστά κι από την άσπρη γραμμή.

Ψάχνει, ξετρυπώνει και βρίσκει. Τώρα είναι ξανά στη Συρία. Υπάρχουν, βλέπετε, στη χώρα μας αυτές που προβάλλει το σύστημα, υπάρχουν όμως και οι Πηνελόπες που είναι σπουδαίες μητέρες και πραγματικά μαχήτριες των ιδανικών τους.

Η Πηνελόπη με το dimpenews.com δεν καλύπτει απλά κάποια γεγονότα. Προσφέρει λειτούργημα. Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε περισσότερο να προσφέρει αυτό το εξαιρετικό μέσο αν είχε την στήριξη που θα έπρεπε.

Η Πηνελόπη δεν περιμένει τον Οδυσσέα της αλήθειας και της ελευθερίας. Πήγε η ίδια να τον ξαναβρεί στη Συρία. Με τα ταξίδια της ξεπλένει και την ντροπή της Ελλάδας που έσπευσε να διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Συρία το 2012 ενώ τον Αύγουστο του 2013 ήταν η μόνη χώρα μαζί με την Αλβανία που επικροτούσαν στρατιωτική επέμβαση της Δύσης.

Το παράδειγμα της Πηνελόπης αποδεικνύει ότι παρά τη γενικότερη σαπίλα σήμερα στην Ελλάδα, και πρότυπα υπάρχουν, και ιδεολόγοι υφίστανται, και γραφίδες ανεξάρτητες, κι όλα αυτά μπορεί να βρίσκονται δίπλα μας ή μπροστά μας. Η Πηνελόπη μαζί με το Δημήτρη το αποδεικνύουν καθημερινά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail