Εθνοκάθαρση στο Κουρδιστάν - Σε εξέλιξη βάζει το σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού η Αγκυρα με 53.000 νέους "Τούρκους"

ΑFP PHOTO / OZAN KOSE
Freepen.gr - Τουλάχιστον 53.000 Σύριοι θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές της Τουρκίας που θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου, δήλωσε ο Süleyman Soylu, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας το Σάββατο, ανέφερε η Hürriyet Daily News.

Ο Soylu σημείωσε ότι 53.099 Σύριοι που έχουν αποκτήσει την τουρκική υπηκοότητα θα μπορούν να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές μιλώντας στη νοτιοανατολική επαρχία του Μαρντίν, όπου παρακολούθησε μια συνάντηση για την ασφάλεια των εκλογών.

"Την ημέρα των εκλογών 547.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας θα είναι στο καθήκον", δήλωσε ο Soylu.

Τόνισε επίσης ότι 6,680 επιπλέον προσωπικό ασφαλείας είχε αναπτυχθεί σε 11 επαρχίες και 12 συνοικίες για την αντιμετώπιση απειλών από το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Επί της ουσίας βλέπουμε ότι η Αγκυρα προχωρά κανονικά στην εθνοκάθαρση του Κουρδιστάν (νοτιο-ανατολική Τουρκία) μετά την υποτιθέμενη αντι-τρομοκρατική επιχείρηση του 2016 όταν ολόκληρες πόλεις όπως το Τσιζρέ εξαφανίστηκαν από το χάρτη. Πέραν του εκτοπισμού των Κούρδων, μοιράζει υπηκοότητες στους Σύριους πρόσφυγες οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους χάρη στον πόλεμο που και η Αγκυρα υποδαύλισε. Σε απλά λόγια τουρκοποιεί Σύριους και τους φυτεύει σε μια περιοχή η οποία στον πολιτικό χάρτη εκλέγει με διαφορά το HDP και φαντάζει ήδη αποκομμένη. Μπορεί όμως να αποτραπεί το αναπότρεπτο;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail