Αλήθειες που πονάνε με αφορμή τον τραγικό θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη


Να πούμε αλήθειες και ας πονάνε. Τα αγόρια σε μεγάλο βαθμό μεγαλώνουν από τους γονείς με μοτίβα ''αντρισμού'' που διεκπεραιώνονται μέσα από την επιβολή στο άλλο φύλο, με πολλούς τρόπους και μορφές. 

Ταμπουρέας Νικόλαος
Εκπαιδευτικός, παιδαγωγικός σύμβουλος

Οι σeξουαλικές σχέσεις γίνονται για τη γυναίκα "τρόπαιο" και την αναζήτηση της πρόσκαιρης, ηδονικής πλησμονής στο σώμα της. Προσθέστε και το βομβαρδισμό των σeξουαλικών εικόνων από την παιδική ηλικία που προβάλουν και εστιάζουν στη γυναίκα των εξωτερικών, σωματικών χαρακτηριστικών. Αυτά που ο άντρας πρέπει να δοκιμάσει για να επιβεβαιώσει τον αντρισμό του.

Ο ψυχοσυναισθηματικός κόσμος της γυναίκας, ο σεβασμός σε αυτή, η αγάπη στον χαρακτήρα της, οι αρετές της φύσης της δε διδάσκονται από την οικογένεια στα αγόρια. Και μετά; Τα αγόρια γίνονται άντρες που ξετυλίγουν με βιαιότητα, την τραχύτητα της αναπηρίας να αγαπήσουν, να ακούσουν, να δοθούν διακονικά στο άλλο φύλο, να μετέχουν στη χαρά του προσώπου, να αισθανθούν τα μύχια μιας ψυχής. 

Επέρχεται πόρωση που με τη θολούρα των παθών γίνεται παραφυλική διαταραχή, εμμονή, φαντασίωση παθολογίας. Φρικτή παρόρμηση της στιγμής που διαπράττει τελικά το έγκλημα του βιασμού! Θα βάλουμε, ποτέ, μυαλό; Όχι, η κοινωνία δεν ακούει και δε βλέπει παρα μόνο τις τραγωδίες. (Για Θεό και ηθικές αξίες ούτε λόγος, φυσικά) Μετά, εμφατικά, ξεχνάει τις βαθύτερες αιτίες. Αλίμονο!
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...