Η Τουρκία αποφάσισε να διασχίσει ανατολικά του Ευφράτη και απειλεί τη Γαλλία

φωτο ΑΑ
Freepen.gr - Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να περάσει στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη βόρεια Συρία το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Βέβαια το "συντομότερο δυνατόν" επιδέχεται πολλών ερμηνειών όπως πχ αναμονή μήπως η Μόσχα μαζέψει τους Κούρδους.

Ο Τσαβούσογλου παρατήρησε ότι οι εξελίξεις σχετικά με τις ΗΠΑ, η αποχώρηση από τη Συρία δεν πρέπει να εξυπηρετεί τις τρομοκρατικές Μονάδες Προστασίας του Λαού που συνδέονται με το ΡΚΚ (YPG).

«Η Τουρκία θα εισέλθει στη Συρία αφού το λέει», δήλωσε ο Τσαβούσογλου καθώς η Άγκυρα αποφάσισε να καθυστερήσει την τρίτη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία εν μέσω αναμονής του τι θα συμβεί με την αποχώρηση των ΗΠα.

Είπε ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τον οδικό χάρτη του Manbij μέχρις ότου ολοκληρωθεί πλήρως η αποχώρησή τους από τη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Ρωσία για να συζητήσει τη διαδικασία απόσυρσης.

Ο Τσαβούσογλου όμως προειδοποίησε επίσης τη Γαλλία ότι η παρουσία της στη Συρία για την προστασία του "τρομοκρατικού" YPG δεν θα βοηθούσε ούτε τη Γαλλία ούτε το YPG.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση ότι όλα είναι σχεδιασμένα, προγραμματισμένα και προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail