Πέρα από κάθε φαντασία - Ο κορυφαίος βαλλιστικός πύραυλος Avangard μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα 30.000km/h

Freepen.gr - Η πραγματική ταχύτητα του Avangard, του υπερσύγχρονου υπερηχητικού βαλλιστικού βλήματος της Ρωσίας, κινείται πέρα ​​από τη φαντασία του ευρύτερου κοινού καθώς μπορεί να ταξιδέψει με περισσότερο από 30.000 χλμ / ώρα, αποκάλυψε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ.

Λίγα στοιχεία έχουν αποκαλυφθεί για τον Avangard αλλά ο Μπορίσοφ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ότι η τελευταία δοκιμή απέδειξε πως το μπορεί να ταξιδέψει με την εκπληκτική ταχύτητα των 27 Mach, η οποία ισούται με πάνω από 30.000 km / h ή 19.037 mph.

Η εξαιρετική κινητικότητα καθιστά τον Avangard έναν από τους πιο δύσκολους στόχους. «Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα βλήμα που να μπορεί να πετύχει στόχο με τέτοιες ταχύτητες» σημείωσε ο Μπορίσοφ.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί η τροχιά του πτερυγίου, η οποία ουσιαστικά αφήνει εκτός αντιπάλου οποιοδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. "Κάθε πυραυλική άμυνα γίνεται άχρηστη, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί και να χτυπηθεί το βλήμα", δήλωσε ο Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail