«Η Ρωσία ίσως αναγνωρίσει τα κατεχόμενα και η Τουρκία την Κριμαία - Να δημιουργήσουμε κοινές βάσεις στην Κύπρο»

Photo: Sputnik / Mikhail Klimentyev / Kremlin via Reuters
Freepen.gr - Ο καθηγητής Hasan Unal είναι ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς επιστήμονες της Τουρκίας και ειδικός στις διεθνείς σχέσεις. Μετά από χρόνια ακαδημαϊκής διδασκαλίας στην Αγκυρα, πλέον διδάσκει στο πανεπιστήμιο Maltepe στην Κωνσταντινούπολη. Ενδιαφέρον έχει η απάντηση που έδωσε στον Pepe Escobar από το asiatimes.com σε μια ιδιάτερη ερώτηση.

Συκγκεκριμένα ρωτήθηκε για την Τουρκία, τη Ρωσία, την Κύπρο και την Κριμαία. Ο Unal μέσω της απάντησής του ανέδειξε την πιθανότητα ενός διπλωματικού παζαριού από Μόσχα και Αγκυρα όπου η κάθε μια θα μπορούσε να δώσει κάτι αντίστοιχο στην άλλη:

«Εν τέλει, θα μπορούσαμε να φθάσουμε σε σημείο που οι Ρώσοι να αναγνωρίσουν τη Βόρεια Κύπρο και εμείς την Κριμαία ως μέρος της Ρωσίας. Βασικά θα δημιουργούσα μια ναυτική και αεροπορική βάση στη βόρεια Κύπρο που θα χρησιμοποιούσαν από κοινού η Ρωσία και η Τουρκία. Μην ξεχνάτε ότι ολόκληρη η γεωπολιτική της Ανατολικής Μεσογείου έχει αλλάξει από τη συριακή σύγκρουση. Πρέπει να υπάρχουν παραχωρήσεις».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail