Μας έμαθαν ότι το μίσος για την Ελλάδα είναι αντιφασισμός

Από τη δεκαετία του 90 πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο πρόβαλλαν ξένους αντιεθνικιστές ως πρότυπα. Αυτοί οι αντιεθνικιστές είχαν ένα κοινό: δεν κατηγόρησαν ποτέ το φασισμό των χωρών τους αντίθετα δεν σταματησαν ποτέ να στηρίζουν το έθνος τους ενώ κατακεραύνωναν τον ελληνικό φασισμό, πραγματικό ή φαντασιακό.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Από τη δεκαετία του 90 ξεκίνησε μια προσπάθεια για να μας πείσουν ποσο κακό είναι να αγαπάς τον τόπο σου στηρίζοντας άμεσα ή έμεσα κάθε ξένο φασισμό και αδιαφορώντας για την καταπίεση τόσο της ελληνικης μειονοτητας στη Βόρειο Ηπειρο όσο και για την τρομοκρατία του τουρκικού προξενείου στη Θράκη. Δικαιολογούσαν το γενοκτόνο Ελλήνων, Αρμενιών, Ασσυρίων και Κούρδων, Κεμάλ ενώ πάσχισαν να επιβάλλουν στην Κύπρο ένα σχέδιο που παραβιάζει τις πιο στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές.

Την υποστήριξη του ξένου φασισμού από τα ελληνικά μέσα έφερε στην επιφάνεια η δολοφονία του Κωσταντίνου Κατσίφα. Aπό την πρώτη στιγμή κυβέρνηση και προοδευτικά μέσα υιoθέτησαν την εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας χωρίς να υπάρχει καμία απόδειξη. 

Αήθης ήταν η κοινοποίηση της φωτογραφίας του ανθρώπου με τα τατουάζ θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτό σημαίνει φασισμός, η χρησιμοποίηση μεμονομένων περιστατικών για αλλοίωση της πραγματικότητας.

Ήθελαν να δείξουν ότι το αλβανικό καθεστώς που καταπιέζει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας απαγορεύει την είσοδο μόνο σε φασίστες. Η κήρυξη της ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους σε ανεπιθύμητο πρόσωπο τους χάλασε τα σχέδια. 

Για 11 μέρες η συμπεριφορά του κυρίου Ραμα και των αλβανικών αρχών δεν είχε σχέση με τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ένας νεκρός αφέθηκε άταφος για 10 μέρες. Παρ' όλα αυτά ελληνικά μέσα έσπευσαν να υιοθετήσουν την εκδοχή του Καπλάνι για το περιεχόμενο των δηλώσεων Ράμα αντί για την εκδοχή βορειοηπειρωτκών μέσων. 

Είμαι σίγουρη ότι το γεγονός οφείλεται στο ότι είναι άριστοι γνώστες της αλβανικής γλώσσας και κατάλαβαν πως η μετάφραση του κυρίου Καπλάνι είναι αρτιότερη αν και η εκδοχή της μετάφρασης του δε συνάδει ούτε με τη συμπεριφορά ούτε με προηγούμενες δηλώσεις του Ράμα. Επίσης θεωρώ ότι είναι τελείως συμπτωματικό πως τα συγκεκριμένα μέσα δεν τα έχει απασχολήσει ποτέ η παραβίαση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο. Πώς θα μπορούσαν λοιπόν να καταλάβουν γιατί έχεις όπλο όταν ζεις σε ένα μέρος που μπορεί ένας όχλος να εισβάλλει στο χωριό σου, να καταστρέψει και να τρομοκρατήσει χωρίς καμία ουσιαστική συνέπεια όπως έγινε στη Δερβιτσάνη το 2014;

Ο καλύτερος τρόπος για να καταστρέψεις ένα λαό είναι να τον κάνεις να μισήσει την ιστορία του στο χέρι μας είναι να μην το επιτρέψουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail