Η δίκαιη ανάπτυξη και η γλαρόσουπα

422737 / pixabay
Αν απορείτε τι σημαίνει "δίκαιη ανάπτυξη" η καραμέλα των Συριζαίων, είναι μια λεκτική ανοησία, μια μπούρδα σαν την "ισχυρή Ελλάδα" του Σημίτη, είναι η αδόκιμη μετάφραση του "fair development".

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Τι σημαίνει αυτό το fair development για τους ξένους; Είναι η ανάπτυξη που έχει ως σκοπό τη βελτίωση της ευημερίας όλων των κατοίκων και των κοινοτήτων της πόλης και η προώθηση της αξιοπρέπειας και της ισότητας.

Η ανάπτυξη αυτή πρέπει να αντιμετωπίζει με συντονισμένο τρόπο όλες τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πτυχές της ζωής των ανθρώπων, γεγονός που αυξάνει την ικανότητα των κοινοτήτων να ανταποκρίνονται στις θεμελιώδεις ανάγκες τους.

Μήπως λοιπόν την είδατε; Μήπως την απαντήσατε κάπου την δικαιη ανάπτυξη;Αν όχι, εγώ επειδή την βλέπω να έρχεται με βήματα γοργά, θα σας την περιγράψω αναλυτικά.

Δίκαιη ανάπτυξη στην Ελλάδα του 2018 σημαίνει να έχεις όλες τις τράπεζές σου μαζί με κεφαλαιοποίηση αντάξια αφρικάνικου υποσαχάριου προτεκτοράτου, ενω έχεις καταχρεώσει ήδη τους κατοίκους της για να τις ανακεφαλαιοποιήσεις κάμποσες φορές και να περιμένεις οτι θα απογειωθούν.

Δίκαιη ανάπτυξη είναι να ξεπουλάς τον εθνικό σου πλούτο, το υπέδαφος μπιρ παρά σε ξένες πολυεθνικές και να περιμένεις οτι θα γίνεις πλούσιος.

Δίκαιη ανάπτυξη είναι να έχεις απο τα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρώπη, να έχεις κάθε 100 μέτρα διόδια στους δρόμους και να περιμένεις οτι θα γίνεις ανταγωνιστικός.

Δίκαιη ανάπτυξη είναι να επιβαρύνεις το κόστος του εργαζόμενου με υπέρογκες κρατήσεις και εισφορές και να περιμένεις οτι θα έρθουν οι κουτόφραγκοι να ανοίξουν επιχειρήσεις.

Δικαιη ανάπτυξη είναι οι ίδιοι μπαταξήδες που πτώχευαν οι επιχειρήσεις τους πριν καμμιά δεκαριά χρόνια να εμφανίζονται ως νέοι καινοτόμοι επιχειρηματίες.

Δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει να έχεις ξεπουλήσει ή να ετοιμάζεσαι να ξεπουλήσεις κερδοφόρες εταιρείες ή εταιρείες που έχεις οδηγήσει στο να είναι προβληματικές σε ξένα συμφέροντα και να προικίζεις τον αγοραστή με νομοσχέδια για να εισπράττει περισσότερα ωστε να γίνουν ξαφνικά κερδοφόρες, ενώ παράλληλα φροντίζεις να του δώσουν χαμηλότοκα δάνεια οι ίδιες τράπεζες που έχουν χρυσοπληρώσει οι πολίτες απο το υστέρημά τους.

Δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει να διορίζονται σε καίριες θέσεις για να διαχειριστούν τεράστια κονδύλια, άνθρωποι με άσχετες σπουδές.

Δίκαιη ανάπτυξη είναι να αυξάνοντα, τοι σε απόλυτους αριθμούς οι άνεργοι και εσύ να πανηγυρίζεις οτι πέφτει η ανεργία γιατί την υπολογίζεις με ερωτηματολόγια-δημοσκοπήσεις.

Δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει να πνίγεσαι το χειμώνα και να καίγεσαι το καλοκαίρι επειδή ούτε σχέδιο υπάρχει ούτε υποδομές.

Δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει να οχυρώνεται η αστυνομία τα βράδυα για να αυτοπροστατευθει, δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει να κανεις οτι κοιμάσαι οταν μπουν ληστές στο σπίτι σου, δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει να μπαίνουν στις φυλακές γριούλες και καθαρίστριες και να βγαίνουν έξω κάθε λογής εγκληματίες, βιαστές, ληστές, δολοφόνοι.

Δίκαιη ανάπτυξη είναι να φεύγουν οι νέοι και οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι στο εξωτερικό και εσύ να καλοδέχεσαι εκατομμύρια ανειδίκευτους εποίκους.

Δικαιη ανάπτυξη σημαίνει να κλείνουν κάθε μέρα μικρές επιχειρήσεις και να γιγαντώνονται τα χρέη των μεγάλων χωρίς να κλείνουν.

Δίκαιη ανάπτυξη είναι να υπερφορολογείς τους πολίτες και να προσπαθείς με κάθε μέσο να τους πάρεις ότι περιουσία τους έχει απομείνει.

Ξέρω τι θα μου πείτε. Αυτό που έγραψα και στον τίτλο. Αυτό δεν είναι δίκαιη ανάπτυξη. Γλαρόσουπα είναι...
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...