Ο Παύλος Μελάς παράτησε τα πάντα για τη Μακεδονία, εμείς ξαναγράφουμε την ιστορία μας για να μη θιχθούν οι κλέφτες του ονόματος

Ο Παύλος Μελάς ήταν γιος του Μιχαήλ Μελά, πλούσιου Ηπειρώτη που διατέλεσε μεταξύ άλλων δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής Αττικής ενώ ήταν γαμπρός του πολιτικού Στέφανου Δραγούμη όπως είναι φανερό λοιπόν τον περίμενε μια άνετη ζωή. 

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Κι όμως τα θυσίασε όλα για τη Μακεδονία και το έθνος. Επέλεξε να αγωνιστεί για την ελευθερία της πατρίδας του Μεγάλου Αλέάνδρου γνωρίζοντας ότι μπορεί να μη γυρίσει ποτέ όπως και έγινε. Ο Παύλος Μελάς σκοτώθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1904 στο χωριό Στάτιστα.

Ένας βολεμένος του κράτους έγινε θυσία για το έθνος. Αυτή ήταν η μεγάλη συμβολή του Παύλου Μελά στο Μακεδονικό Αγώνα. Έγινε σύμβολο, πρότυπο, παράδειγμα. Σήμερα όμως είμαστε πρόθυμοι να ξαναγράψουμε την ιστορία ενός πολύπαθου κομματιού του κράτους για να μη θιχθούν οι κλέφτες της ιστορίας του. Μετά απορούμε για το πώς φτάσαμε ως εδώ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail