Γερμανική δημοσκόπηση και…το «πεπρωμένο»!


Σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD το «ακροδεξιό», και συνάμα «ξενοφοβικό», «λαϊκιστικό», «ρατσιστικό» κλπ κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) ξεπέρασε δημοσκοπικά τους καταρρέοντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και καταλαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση με 18%.


Σημειώνοντας μέσα σε έναν χρόνο από τις τελευταίες εκλογές άνοδο 5,4%, βρίσκεται πλέον δέκα μόλις μονάδες πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU-CSU) της Μέρκελ, ενώ στην Ανατολική Γερμανία είναι ήδη πρώτο κόμμα με 27%.

Το πολύπλοκο σύστημα εξουσίας της Γερμανίας και όλοι οι αυτόκλητοι κήρυκες του «ανθρωπισμού» και της «προοδευτικότητας» εξανίστανται βεβαίως με τις τελευταίες δημοσκοπικές εξελίξεις και διαλέγοντας τον «εύκολο» δρόμο κατηγορούν συλλήβδην όσους πολίτες στρέφονται μαζικά προς τo AfD ως ακροδεξιούς και ξενοφοβικούς. Αυτό που δεν κάνουν βεβαίως είναι την όποια αυτοκριτική για τις δικές τους ευθύνες και παραλήψεις για το φαινόμενο αυτό που είναι πλέον πανευρωπαϊκό.

Γιατί, ιδιαίτερα τα τελευταία 10-15 χρόνια, η κοινωνική αδικία και ανασφάλεια των πολιτών στη Γερμανία έχουν φουντώσει, το κράτος πρόνοιας συρρικνώνεται, η δημοκρατία είναι ευάλωτη όσο ποτέ άλλοτε μεταπολεμικά, το μεταναστευτικό πλήττει ευθέως τα οικονομικά ασθενέστερα λαϊκά στρώματα, υποσκάπτει την εθνική ταυτότητα και παράδοση κλπ. κλπ. Και γενικώς, όπως ακούγεται όλο και πιο συχνά στις καθημαγμένες λαϊκές γειτονιές, «οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι», σαν να το έχει ορίσει έτσι το «πεπρωμένο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail