Η εκεχειρία στο Ιντλίμπ έτοιμη να καταρρεύσει από τους τρομοκράτες - Για αυτό ο στρατός ενίσχυε διαρκώς τις θέσεις του;

AFP PHOTO / OMAR HAJ KADOUR
Freepen.gr - Η Hurras ad-Din, ένα γκρουπ τζιχαντιστών στην πόλη του Idlib στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε ότι απέρριψε τη συμφωνία μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην περιοχή για την προστασία των αμάχων και την αφοπλισμό των ανταρτικών ομάδων, ανέφερε η Deutsche Welle την Κυριακή.

Η πιο ισχυρή ομάδα ανταρτών στην Idlib, Tahrir al-Sham, από την άλλη πλευρά, παρέμεινε σιωπηλή για τη συμφωνία. Η Tahrir al-Sham, γνωστή και ως al-Nusra, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, αποτελεί τη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση στην επαρχία.

Η Hurras ad-Din, που θεωρεί ότι η συμφωνία υπονόμευσε τις προσπάθειες των ισλαμιστών στη Συρία, δημιουργήθηκε νωρίτερα αυτό το έτος από μαχητές που εγκατέλειψαν την Tahrir al-Sham.

Εν τω μεταξύ, η τρίτη μεγαλύτερη τρομοκρατική ομάδα στο Idlib, ο ελεύθερος συριακός στρατός (FSA), ο οποίος υποστηρίζεται από τον τουρκικό στρατό, ανέφερε ότι θα ακολουθούσε τη συμφωνία μόνο υπό όρους, προσθέτοντας όμως ότι δε θα παραδώσει τα όπλα του ούτε περιοχές που ελέγχει.

Με άλλα λόγια οι δύο από τις τρεις οργανώσεις τορπιλίζουν τη συμφωνία και η Tahrir al-Sham είναι λίγο δύσκολη ως η πλέον εξτρεμιστική να την αποδεχθεί. Ίσως για αυτό ο συριακός στρατός έχει περικυκλώσει την επαρχία και ενισχύσει τις θέσεις του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail