Το να μην πιστεύεις είναι δικαίωμα, το να προσβάλεις την πίστη των άλλων ΟΧΙ


Φθάσαμε στο σημείο που η ειρωνία στην πίστη των άλλων να θεωρείται εξυπνάδα κι ένδειξη προοδευτισμού ενώ στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από έλλειψη στοιχειώδων κανόνων συμπεριφοράς.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Η Παναγία είναι ζημωμένη με την παράδοση μας. Ήταν η παρηγοριά των προσφύγων. Η εικόνα της ήταν από τα ελάχιστα πράγματα που πήραν μαζί τους στον ξεριζωμό. Ήταν η ελπίδα τους, η μαρτυρία της ιστορία τους όταν ήρθαν στην Ελλάδα. Η εικόνα της Παναγίας, ο σταυρός του Μανουήλ Κομνηνού και το ευαγγέλιο του Οσίου Χριστοφόρου.

Ο υπουργός Πρόνοιας Λεωνίδας Ιασωνίδης είπε ότι με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά ήρθε στην Ελλάδα ο Πόντος. Ήταν η προσευχή των νησιωτών για ήρεμα νερά, η μάνα που προσεύχονταν οι γυναίκες του 40 για τα παιδιά τους.

Ήταν και είναι η παράδοση μας όσο και αν ενοχλεί μερικούς.

photo: dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail