«Αβλεψία απροσεξία ή ατυχία» η απαγωγή των 2 κατά το Ζουράρι



Αφήστε κατα μέρος τα π@@@@@-ζουράρικα για «υποδοχή Βίπερ Νόρα» κ.λ.π. και στρέψτε την προσοχή σας σε αυτό που υποκρύπτουν:

Του Δημήτρη Γιαννόπουλου

Το ζουμί των δηλώσεων του Κώστα Ζουράρι βρίσκεται στο ρητορικό ερώτημα:
«Δηλαδή, αυτή η απώλεια του μέτρου [στην υποδοχή] τι ακριβώς ετίμησε; Την αβλεψία των δυο στρατιωτικών μας: την απροσεξία τους; Ακόμα και την ατυχία τους ίσως;»

Γίνεται πια φανερό πως ανάμεσα στα (δευτερεύοντα) ανταλλάγματα που ζήτησε ο Ερντογάν για την «απελευθέρωση», ήταν έστω μια κυβερνητική δήλωση των Αθηνών, που θα φορτωνε πάλι στους δύο αξιωματικούς μας το φταίξιμο για την ...απαγωγή τους.

Αυτή την αποστολή ανέλαβε να εκτελέσει ο Ζουράρις για λογαριασμό του φίλου του, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος δεν τρέφει και πολλή συμπάθεια για τον «ακροδεξιό» Υπουργό Άμυνας, μετά απ’ όσα άκουσε για το φιάσκο της Πρέσπας.

Και αυτό γιατί ακριβώς μία βδομάδα πριν, στις 7/8/2018, ο Πάνος Καμμένος δήλωνε στο Real FM πως «υπήρχαν στοιχεία» ότι η ενέδρα των Τούρκων ήταν λίγο-πολύ μια προσχεδιασμένη πολεμική επιχείρηση εντός του ελληνικού εδάφους.

«Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν, προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν πράξη την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή με τους οκτώ,» είπε ο Καμμένος.

«Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη» πρόσθεσε.

«Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια, σε μία περιοχή δύσκολη, να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο».

Αν ο Ερντογάν μπορούσε να διαψεύσει αυτά τα «στοιχεία» (που βρέθηκαν στα χέρια του Καμμένου 5μισι μήνες μετά το συμβάν της απαγωγής) θα έπρεπε να μας το παίζει βαρειά «προσβεβλημένος» και όχι τόσο αιφνιδίως «γενναιόδωρος».

Αλλά η Άγκυρα είχε πιθανότατα ήδη πάρει το μήνυμα από Ουάσιγκτον ή Τελ Αβιβ πως δορυφορικές αεροφωτογραφιές και βίντεο του επίμαχου συμβάντος είχαν παραδοθεί στο ελληνικό Υπουργείο Άμυνας μέσω της αντίστοιχης πρεσβείας στην Αθήνα.

Έπρεπε λοιπόν ο Ερντογάν γρήγορα-γρήγορα να αποφύγει ένα δεύτερο «σώου» δορυφορικών εικόνων στην Αθήνα.

Το πρώτο σώου, είχε γίνει το βράδυ της 24/7/2018, όταν ο μετέπειτα παραιτημένος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζι με τους επίσης αποκεφαλισθέντες αρχηγους της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, είχαν συγκαλέσει έκτακτη Συνέντευξη Τύπου, για να παρουσιάσουν ανάλογες αεροφωτογραφίες από διάφορα «διαστημικά κέντρα» όπου εμφαίνονταν «πολλαπλές ταυτόχρονες εστίες φωτιάς» σε εμβαδόν χιλιάδων στρεμμάτων, που κατέληξαν στη εκατόμβη της προηγούμενης μέρας στην Αττική.

Και ο νοών νοείτο!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail