15 δις δολάρια από το Κάταρ για την Τουρκία

Freepen.gr - Ο εμίρης του Κατάρ, Σέικ Τάμιμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι επισκέφθηκε την Άγκυρα την Τετάρτη σε μια εμφανή επίδειξη υποστήριξης προς την Τουρκία, δεσμεύοντας 15 δισεκατομμύρια δολάρια για άμεσες επενδύσεις στη χώρα εν μέσω της κρίσης με τις ΗΠΑ

Ο εμίρης έτυχε θερμής υποδοχής στο Προεδρικό Συγκρότημα στην Άγκυρα σε επίσημη τελετή. Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις κυρώσεις των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας, τις διμερείς σχέσεις καθώς και άλλες περιφερειακές εξελίξεις. Συνοδεύονταν από τον υπουργό Οικονομικών και Οικονομικών του Τουρκικού κράτους Berat Albayrak και τον ομόλογό του από το Κατάρ Ali Sharif Al-Emadi.

Ο Al-Thani δήλωσε ότι το πακέτο επενδύσεων θα λάβει σύντομα σάρκα και όστα.

"Μας ενδιαφέρει η επίσκεψη αυτή, δηλώνει ότι το Κατάρ είναι δίπλα στην Τουρκία", δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Κάλιν σε συνέντευξη Τύπου πριν από τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλ Θάνι. Συζήτησαν διμερείς σχέσεις και περιφερειακά θέματα, επιβεβαίωσαν προεδρικές πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail