Έτσι γίνονται οι συμμαχίες, μέσα από deals - Η Ρωσία θα κατασκευάσει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Αιγύπτου

Freepen.gr - Η Αίγυπτος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της, που πρόκειται να κατασκευαστεί από τη Ρωσία, θα ξεκινήσει τα επόμενα δύο έως δυόμισι χρόνια.

Το εργοστάσιο δυναμικότητας 4.800 μεγαβάτ (MW) θα κατασκευαστεί στη Dabaa στο βόρειο τμήμα της χώρας, σχεδιάζεται να λειτουργήσει μέχρι το 2026, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου ενέργειας και ηλεκτρισμού στο πρακτορείο Reuters.

Η Μόσχα και το Κάιρο υπέγραψαν συμφωνία το 2015 σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό στην Αίγυπτο, ενώ θα δώσει παράταση για ένα δάνειο στην Αίγυπτο για να καλύψει το κόστος κατασκευής.

Η επίσημη εφημερίδα της Αιγύπτου ανέφερε ότι το 2016 το δάνειο ήταν αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα χρηματοδοτούσε το 85 τοις εκατό της αξίας κάθε σύμβασης εργασίας, υπηρεσιών και εξοπλισμού ναυτιλίας. Η Αίγυπτος θα χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο 15%.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail