Η Ιαπωνία επιστρέφει με το μεγαλύτερο πολεμικό της πλοίο επιφανείας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας 75 χρόνια μετά το Β'ΠΠ

Freepen.gr - Η Ιαπωνία είναι έτοιμη να αποστείλει ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία της, το ελικοπτεροφόρο κλάσης Izumo, JS Kaga, στη θάλασσα της Νότιας Κίνας για μια αποστολή που θα διαρκέσει για ένα χρόνο, δήλωσαν στο Reuters δύο αξιωματούχοι με άμεση γνώση της επιχείρησης.

"Αυτό είναι μέρος των προσπαθειών της Ιαπωνίας για την προώθηση ενός ελεύθερου και ανοικτού Ινδο-Ειρηνικού", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Το Kaga, το οποίο έχει την ικανότητα να να επιτρέπει να επιχειρούν ταυτόχρονα πολλά ελικόπτερα, θα συνοδεύεται από πλοίο συνοδείας και θα κάνει στάσεις σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας, και σε λιμένες της Ινδίας και της Σρι Λάνκα.

Το ελικοπτεροφόρο θα μπορούσε επίσης να μετέχει σε στρατιωτικές ασκήσεις με άλλα πλοία που σταθμεύουν στην περιοχή, σύμφωνα με το Reuters.

Το 248 μέτρων μήκους και 27.000 τόνων, μπήκε σε υπηρεσία το Μάρτιο του 2017. Μαζί με το αδελφό του πλοίο Izumo, το Kaga είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιφανειακά πολεμικά πλοία που λειτουργούσαν από τις ιαπωνικές ναυτικές δυνάμεις από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail