Η Τουρκία ετοιμάζεται να πουλήσει τέσσερις κορβέτες κλάσης Ada στο Πακιστάν για 1 δις δολάρια



Freepen.gr - Σε μια σειρά από αναρτήσεις στο Twitter στις 5 Ιουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Νουρεττίν Τσανίκλι δήλωσε ότι η Τουρκία κέρδισε το διαγωνισμό για την κατασκευή 4 κορβέτων για το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν.

Σύμφωνα με τη δήλωση, αυτή η σύμβαση είναι η μεγαλύτερη ανάληψη που έλαβε μέχρι στιγμής η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

"Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ενιαία εξαγωγή στην ιστορία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας", δήλωσε ο Νουρεττίν Τσανίκλι.


Η συμφωνία αποτελεί ορόσημο για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και έχει αποδείξει την επάρκεια της, ανέφερε ο υπουργός.

Η STM της Τουρκίας υπέγραψε το letter of intent το Μάιο του 2017 για την κατασκευή τεσσάρων κορβετών Ada (γνωστών και ως MILGEM) για το Πακιστάν και η σύμβαση υπογράφηκε το Νοέμβριο. Δύο από τα πλοία θα κατασκευαστούν στο Ναυπηγείο του Καράτσι και άλλα δύο στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Τσανίκλι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της STM, Νταβούτ Γίλμα είχε δηλώσει το Μάιο του 2017 ότι το κόστος θα είναι 250 εκατομμύρια δολάρια ανά πλοίο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail