Η Αγκυρα προχωρά στην ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς TF-X με την Dassault

Freepen.gr - Η Turkish Aerospace Industries (TAI) ανακοίνωσε στις 5 Ιουλίου ότι έχει επιλέξει την εταιρεία λογισμικού Dassault Systèmes για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του αεροσκάφους TF-X, που αποτελεί το τουρκικό εθνικό μαχητικό με σκοπό να αντικαταστήσει τα επόμενα χρόνια (αν όλα πάνε καλά) τα F-16.

Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, η απόφαση είναι σε αρμονία με την πλήρη εκτίμηση της Turkish Aerospace για τις διαθέσιμες λύσεις στην αγορά ενώ αντικατοπτρίζει επίσης την 30ετή κληρονομιά της Dassault Systèmes που συνεχίζει να διαμορφώνει την αεροναυπηγική και την αμυντική βιομηχανία.

Η Turkish Aerospace θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα Winning, Co-Design για να στοχεύσει, να δοκιμάσει να εκτελέσει, να σχεδιάσει όλα τα στάδια και να κατασκευάσει εκμεταλλευόμενη τις εμπειρίες της βιομηχανικής λύσης με βάση την πλατφόρμα 3DEXPERIENCE για να αναπτύξει τα πολυμερή αεροσκάφη επόμενης γενιάς από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή. Περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες στην Turkish Aerospace, οι συνεργάτες και οι προμηθευτές της θα συνεργαστούν βασιζόμενοι σε μια ενιαία πηγή δεδομένων σε όλες τις εφαρμογές ψηφιακού σχεδιασμού, μηχανικής, προσομοίωσης, κατασκευής, επιχειρηματικής ανάλυσης και διακυβέρνησης.

"Το μέγεθος του προγράμματος TF-X μας έδωσε μια ευκαιρία. Θέλαμε να επιλέξουμε μια λύση λογισμικού κατάλληλη για αυτό το έργο που μας επιτρέπει επίσης να εξορθολογίζουμε την επιχειρηματική μας διαδικασία με τις βέλτιστες πρακτικές της αεροναυπηγικής», δήλωσε ο Temel Kotil, Πρόεδρος / Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Aerospace. Η πλατφόρμα 3DEXPERIENCE της Dassault Systèmes και οι ολοκληρωμένες εφαρμογές της, μας έπεισαν για την ανάγκη να κάνουμε το επόμενο βήμα. Η εταιρεία μας θα αποκτήσει εκτεταμένες δυνατότητες σχεδιασμού, ανάπτυξης και παραγωγής αεροσκαφών και θα είναι σε θέση να αποδείξει την αποφασιστικότητά της να πραγματοποιήσει μεγάλα έργα".

"Η ανάπτυξη αεροσκαφών, που θεωρείται ένα από τα πλέον τεχνολογικά προηγμένα έργα σε οποιαδήποτε βιομηχανία, γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Καθώς οι εταιρείες ενσωματώνουν εξελιγμένα συστήματα και τεχνολογίες, αναζητούν νέους τρόπους να αντιληφθούν, να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν, να δοκιμάσουν, να πιστοποιήσουν και να διατηρήσουν προϊόντα ενώ συνεργάζονται μεταξύ τους και σε γεωγραφικές περιοχές», δήλωσε ο David Ziegler, Αντιπρόεδρος Αεροδιαστημικής και Άμυνας της Dassault Systèmes. "Η πλατφόρμα 3DEXPERIENCE τους παρέχει τις ψηφιακές δυνατότητες για την επιτάχυνση τέτοιων προγραμμάτων μέχρι και 50%. Ως εκ τούτου, η Turkish Aerospace μπορεί να βελτιώσει τη λήψη αποφάσεων, να μειώσει τους κινδύνους και να μεταμορφώσει την ανάπτυξή της από άκρο σε άκρο".

Το TF-X είναι ένα έργο ανάπτυξης του σύγχρονου μαχητικού αεροσκάφους για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με το airforce-technology.com, το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς TF-X θα ενσωματώσει μια άκαμπτη άτρακτο κατασκευασμένη από προηγμένα σύνθετα άνθρακα. Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες υψηλής ταχύτητας του αεροσκάφους.

Το TF-X σχεδιάστηκε κατά κύριο λόγο για να εξυπηρετεί τις απαιτήσεις μάχης στον αέρα. Ο κομψός σχεδιασμός του και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του θα του επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί και για αποστολές αέρος-επιφανείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail