Η Τουρκία παρέλαβε τα πρώτα F-35 στο Τέξας - «Πολύτιμος εταίρος» λέει η Lockheed Martin

Turkish Brig. Gen. Reha Ufuk Er speaks during the ceremony. (DHA Photo)
Freepen.gr - Η Τουρκία δεσμεύθηκε να συνεχίσει τη συμβολή της στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια ως αξιόπιστη σύμμαχος του ΝΑΤΟ την ημέρα που παρέλαβε επίσημα τα δύο πρώτα της stealth μαχητικό F-35Aαπό την κατασκευάστρια Lockheed Martin σε μια συμβολική τελετή - ορόσημο στην έδρα της εταιρίας στο Fort Worth του Τέξας.

"Η Τουρκία έχει διαθέσει σημαντικές πηγές χρηματοδότησης σε αυτήν την εταιρική σχέση και έχει προσφέρει από την αρχή μια τεράστια συμβολή στο πρόγραμμα. Επιπλέον, η ένταξη της τουρκικής βιομηχανίας έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική αποδοτικότητα αυτού του προγράμματος", δήλωσε ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Άμυνας Industri Serdar Demirel στην τελετή παραλαβής.

"Καθώς η Τουρκία εξακολουθεί να εργάζεται για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια ως αξιόπιστος και δεσμευμένος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, η ανάπτυξη των F-35 θα βοηθήσει στην προστασία της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας για τις μελλοντικές γενιές", δήλωσε ο Demirel.

"Η Τουρκία είναι πολύτιμος εταίρος και το απολαμβάνουμε πραγματικά. Στην πραγματικότητα, έχουμε μια δεκαετή συνεργασία με την Τουρκία που χρονολογείται από την παραγωγή των F-16" δήλωσε ο αντιπρόεδρος του F-35 Business Development and Integration Strategy, Jack Crisler σε μια ομάδα δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην έδρα της Lockheed Martin, μια ημέρα πριν από την τελετή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail