Μεγάλη ναυτική άσκηση Τουρκίας - Ψευδοκράτους με τρία σενάρια στα ανοικτά της Κύπρου με στόχο την Ανατολική Μεσόγειο

Freepen.gr - Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (ΤΣΚ) ολοκλήρωσαν μια άσκηση έρευνας-διάσωσης στα διεθνή ύδατα της ανατολικής Μεσογείου στα ανοικτά της Κύπρου.

Η άσκηση ονομάζεται Gönyeli, από το όνομα του Τουρκοκύπριου αξιωματικού Caner Gönyeli, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Αττίλα στην Κύπρο το 1974.

Η τουρκική φρεγάτα TCG Kemalreis και οι κορβέτες TCSG Güven και TCSG Yaşam συμμετείχαν στην άσκηση μαζί με αρκετούς ακτοφύλακες, ελικόπτερα, αεροπλάνα και αλεξιπτωτιστές.

Οι ναυτικές δυνάμεις και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης από τα Κατεχόμενα συμμετείχαν επίσης στην άσκηση που είχε τρία σενάρια.

Το πρώτο αφορούσε στη διάσωση του πληρώματος και των επιβατών από πτώση αεροσκάφους.

Η δεύτερη αποστολή ήταν η διάσωση του πληρώματος ενός πλοίου με πυρκαγιά, ενώ το τρίτο αφορούσε τη διάσωση μεταναστών στη θάλασσα.

Ο αναπληρωτής διοικητής της Τουρκικής Ακτοφυλακής, κ. Bülent Olcay, ανακοίνωσε στις 21 Ιουνίου ότι η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία:

"Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ικανότητα της τουρκικής Κύπρου [ψευδοκράτους] σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ενώ θα ενισχύσουμε τη συνεργασία", πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan, το οποίο δημοσίευσε τις παρακάτω φωτογραφίες.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail