Πριν «πανηγυρίσουμε» για την υποτίμηση της Τουρκικής Λίρας ας αναλογιστούμε


Σχετικά με την υποτίμηση της Τουρκικής Λίρας (ειδικά αυτή την περίοδο) θα ήθελα να γνωρίζετε τα εξής: Στον Τουρισμό (κομμάτι ανταγωνισμού μεταξύ των δυο χωρών) δεν υπάρχουν συναισθήματα. 

Ελάχιστοι επισκέπτες – τουρίστες σήμερα, «αναμειγνύονται» στις τοπικές κοινωνίες που ασχολούνται επαγγελματικά με τον Τουρισμό και είναι αυτό που θα λέγαμε ως: " Παλιοί πελάτες".

Στον τουρισμό λοιπόν υπάρχουν πολλά κομμάτια του Παζλ, που δεν μπορούν να αναλυθούν μέσα σε δυο γραμμές, αλλά ας στοχεύσουμε σε μερικά σημαντικά που έχουν να κάνουν με την υποτίμηση ενός νομίσματος μιας χώρας και πόσο δε, όταν αυτή η χώρα είναι η «καλή μας γειτόνισσα» Τουρκία.

Τι σημαίνει λοιπόν: 

Last Minute Τicket? (Τελευταίας στιγμής εισιτήριο; Πρόκειται για Τουρίστες οι οποίοι διεκδικούν μια θέση στο αεροπλάνο, που δεν τους ενδιαφέρει που θα προσγειωθεί, σε ποια χώρα, σε ποια θάλασσα και σε ποια παραλία. Αρκεί να βρουν μια θέση στο αεροπλάνο με τα οικονομικά κριτήρια που έχουν αναλύσει στο Τour operator.

Πρόκειται για τουρίστες που δεν τους ενδιαφέρει εάν υπάρχουν θέματα στρατιωτικά, πολιτικά, γεωπολιτικά ή καλής γειτονίας, αρκεί να απολαύσουν τον Ήλιο, την παραλία και να περάσουν καλά 15 ημέρες, πάνω από όλα φθηνά. (σύγκριση Ευρώ – Τουρκικής Λίρας) 

All inclusive: Προσφορά με «ΜΙΑ ΤΙΜΗ», τα πάντα μέσα στο ξενοδοχείο. Απευθύνεται σε τουρίστες (Πολυμελής Οικογένεια, ζευγάρια ,συνταξιούχους, κ.λ.π) , που με μια τιμή ανά άτομο μπορούν να «σαβουρώνουν» επί 24ωρου βάσεως. 

Πρόκειται (σχετικά) για μια νέα εφαρμογή ανά τον κόσμο που από την πρώτη στιγμή απογειώθηκε στις προτιμήσεις των επισκεπτών παγκοσμίως. 

Ειδικά σε αυτό το Κομμάτι η υποτίμηση της Τουρκικής Λίρας δεν βοηθά καθόλου, μα καθόλου την χώρα μας που παραμένει πανάκριβη στις Υπηρεσίες All Inclusive.

Aρα λοιπόν με τα παραδείγματα που προανέφερα καλό θα είναι πριν πανηγυρίσουμε για φέτος να περιμένουμε λίγο ώστε να «κάνουμε ταμείο».

Πάντως η τοπική επιχειρηματική κοινότητα στα νησιά μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν καταβάλλεται καμιά προσπάθεια από την Πολιτεία ώστε να δίνεται η ευκαιρία στους επιχειρηματίες να ανασάνουν οικονομικά.

Η θηλιά των χρεών σφίγγει ολοένα και πιο σφιχτά και πολλές επιχειρήσεις ήδη έχουν οδηγηθεί σε λουκέτο.

Μην ξεχάσω να σας πω τι λένε οι τοπικοί επιχειρηματίες: Κάθε πέρσι και καλύτερα. 

Φωτης Αλεξόπουλος
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς ( Ε.Σ.Κ.Α)
Καμάρι Σαντορίνης 7/6/2018

* photo: JLB1988 / pixabay
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.