Συρία, ΗΠΑ και ανατολικά του Ευφράτη - Ο ένας απειλεί τον άλλο με πόλεμο - Το κρυφό χαρτί του Ασαντ

Freepen.gr - Τα αμερικανικά στρατεύματα δεν εγκαταλείπουν τη Συρία και οποιαδήποτε προσπάθεια να απομακρυνθούν με βία θα αντιμετωπιστεί με ένοπλη αντίδραση, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου, απαντώντας στα όσα δήλωσε σε συνέντευξη στο RT ο Πρόεδρος της Συρίας Bashar Assad.

"Κάθε ενδιαφερόμενος στη Συρία πρέπει να καταλάβει ότι η επίθεση στις αμερικανικές δυνάμεις ή στους συμμάχους μας θα είναι μια κακή πολιτική", δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης, Kenneth McKenzie στην ενημέρωση Τύπου του Πενταγώνου την Πέμπτη.

Πάνω από 2.000 αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία είναι ενσωματωμένα με τις SDF στα βορειοανατολικά καθώς και στο θύλακα του At-Tanf στο νότο, κατά μήκος των συνόρων της Ιορδανίας. Ο McKenzie δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα και οι τοπικοί σύμμαχοι των πολιτοφυλακών τους διαμένουν στο Tanf, διαψεύδοντας φήμες για την επικείμενη απόσυρσή τους.

"Είμαστε εκεί. Τίποτα δεν έχει αλλάξει», είπε. «Η διατήρηση αυτής της ζώνης αποκατάστασης είναι σημαντική και θα δούμε πολύ σοβαρά κάθε ενέργεια που τείνει να το αλλάξει αυτό».

Σε αντίθεση με τη ρωσική στρατιωτική αποστολή, η οποία προσκλήθηκε από τη συριακή κυβέρνηση το 2015, η αμερικανική παρουσία στη Συρία είναι παράνομη.

Η Δαμασκός είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί με την SDF, καθώς θεωρεί τις παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές ως συμπατριώτες Σύριους που αγαπούν τη χώρα τους. "Όλοι δεν εμπιστευόμαστε τους Αμερικανούς, έτσι η μία επιλογή είναι να ζήσουμε ο ένας με τον άλλον ως Σύριοι", ανέφερε ο Άσαντ.

Κάθε προσπάθεια θα γινόταν για διαπραγμάτευση με την SDF, δήλωσε στο RT, αλλά αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, «ο συριακός στρατός θα αναγκαστεί να απελευθερώσει περιοχές που κατέχει η SDF, με τους Αμερικανούς ή χωρίς τους Αμερικανούς».

Βέβαια η Δαμασκός έχει ένα κρυφό χαρτί. Η πλειοψηφία μεγάλου τμήματος του πληθυσμού σε περιοχές που ελέγχει η SDF όπως πχ στη Ράκκα και το Ντέιρ Εζόρ είναι Αραβες οι οποίοι δε βλέπουν με καλό μάτι τα όλα όσα συμβαίνουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail