Άλλη μια τουρκο-ουκρανική αμυντική συνεργασία - Εγκατάσταση Rocket Launcher σε ελαφρά θωρακισμένα οχήματα

Photo by Dylan Malyasov
Freepen.gr - Η τουρκική ASELSAN έχει συνάψει συμφωνία με την ουκρανική αμυντική εταιρεία SpecTechnoExprt και LUCH για να συνεργαστούν στην ανάπτυξη σύγχρονου συστήματος εκτόξευσης ρουκετών σε ελαφρά θωρακισμένα οχήματα σημειώνει το defence-blog.com.

Σύμφωνα με τη δήλωση της ASELSAN την Πέμπτη, ο ουκρανικός πυραύλος Skif ενσωματώθηκε με επιτυχία στο σύστημα εκτόξευσης πυραύλων της ASELSAN.

Η ASELSAN και η ουκρανική αμυντική εταιρεία LUCH εργάζονται για την ολοκλήρωση του σχεδίου τους τελευταίους έξι μήνες.

Το σύστημα έχει περάσει δύο δοκιμές επιτυχώς χτυπώντας τους στόχους σε μια απόσταση 5 χιλιομέτρων (3.1 μίλια).

Το σύστημα πυραύλων "SKIF" της Ουκρανίας έχει ως στόχο να καταστρέψει τα πυροβόλα όπλα, στατικά και κινούμενα τεθωρακισμένα αντικείμενα με συνδυασμένη, μεταφερόμενη ή μονή θωράκιση καθώς και επιτόπιους στόχους όπως αντικείμενα όπλων, ελαφριά θωρακισμένα αντικείμενα και ελικόπτερα .

Το χαρακτηριστικό του συστήματος έγκειται στη δυνατότητά του να στοχεύει από κλειστούς χώρους και καταφύγια που μειώνει τον κίνδυνο της καταστροφής του από ανταπόδωση των πυρών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail