Η Εθνοφυλακή στην Κύπρο προκαλεί ανησυχία - Hurriyet: «Δίνουν όπλα σε γυναίκες και παιδιά! Ο Ελληνικός Στρατός τους εκπαιδεύει να μας πολεμήσουν»

Freepen.gr - Η Κυπριακή Εθνοφυλακή φαίνεται ότι προβληματίζει ιδιαίτερα τον Ομέρ Μπιλτζέ που υπογράφει άρθρο στη Hurriyet με τίτλο: O φόβος των Ελλήνων για τους Τούρκους - Δίνουν όπλα σε γυναίκες και παιδιά!

Ο συντάκτης υποστηρίζει ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση της Κύπρου εξόπλισε τους άνδρες αμάχους ως μια κίνηση πανικού μετά τη "μεγάλη ήττα" απέναντι στον τουρκικό στρατό του 1974. Ο Τούρκος αρθρογράφος σημειώνει ότι ο Ελληνικός Στρατός παρέχει μια σύντομη εκπαίδευση στην Εθνοφυλακή κάθε χρόνο ενώ εσχάτως έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση γυναικών και παιδιών στα αυτόματα όπλων. Ο Μπιλτζέ αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό προετοιμάζεται ένας ανταρτοπόλεμος κατά των Τούρκων.

Το άρθρο αναφέρει ότι στην εκπαίδευση που γίνεται κάθε Απρίλιο και Μάη, Ελληνες αξιωματικοί μαθαίνουν τους Εθνοφύλακες πως να χρησιμοποιούν νέου τύπου αυτόματα όπλα, να τα συντηρούν, να παρέχουν πρώτες βοήθειες, ανταρτοπόλεμο και τεχνικές επιβίωσεης.

Ο Μπιλτζέ σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια γυναίκες με make-up και γυαλιά ηλίου αλλά και νέα παιδιά λαμβάνουν πολεμική εκπαίδευση την οποία βλέπουν ως κοινωνική δραστηριότητα και τη διαμοιράζουν μέσω social media.

Ο Τούρκος αρθρογράφος τα βάζει και με το Ελληνικό Υπουργείο Αμυνας και τους αξιωματικούς μας διότι όπως αναφέρει δεν τους ενδιαφέρει αυτή η εικόνα αλλά ενισχύουν την οικειοθελή παρουσία γυναικών και παιδιών στην πολεμική εκπαίδευση.

Προφανώς ο συντακτής επιθυμεί την εθελοντική παράδοση όλου του νησιού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail