Ό,τι είναι η καρδιά για τον άνθρωπο, Είναι η Μακεδονία για την Ελλάδα

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ

Τα τεκταινόμενα μας δείχνουν ότι τα λουριά σφίγγουν και ότι ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για την μοίρα της Μακεδονίας μας, με ορατό τον κίνδυνο να την καταδικάσουμε. Διότι περί καταδίκης πρόκειται αν τελικά η κυβέρνηση καταλήξει σε μια περίεργη συμφωνία με τα Σκόπια και δώσει το σύνθετο όνομα “Severna Makedonja” ή κάτι τέτοιο. 

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος 

Οι «Μεγάλες Δυνάμεις» έχουν εξαπολύσει ομαδικά πυρά, πάσα δυνάμει, στους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων, να συναινέσουν σε κάποιο μικτό όνομα, έτσι ώστε να λήξει η εκκρεμότητα αυτή και να μπορέσουν τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εδώ ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση ότι: «Όταν μαλώνουν στο Βάλτο τα Βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια». Ως Βατράχι λοιπόν εμείς, θα πρέπει κατ’ αρχήν να αναγνωρίσουμε την ισχύ των Βουβαλιών και το γεγονός ότι δεν μπορούμε να συγκρουσθούμε μαζί τους. Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει μοιρολατρικά να αναμένουμε να μας πατήσουν. Θα πρέπει κατ’ αρχή να παραμερίσουμε για να αποφύγουμε το πάτημα των Βουβαλιών και στη συνέχεια να βρούμε τρόπο να πείσουμε ότι στο ζωικό βασίλειο, όλα τα ζώα έχουν κάποιο προορισμό και όλα έχουν να επωφεληθούν αλλήλοις. Ας ελπίσουμε ότι θα αποφύγουμε το κακό, που φαίνεται να φθάνει. 

Με οδηγό της ρήση του Ομήρου από την Οδύσσεια (ι, 34), ότι: «Ως ουδέν γλύκιον ής Πατρίς ηδέ τοκύων», δηλαδή «Τίποτε πιο γλυκό δεν είναι από την Πατρίδα και τους γονείς», επανερχόμενοι στον σημερινό σκληρό και πολλές φορές απάνθρωπο κόσμο και στη διεθνή παλαίστρα των Μεγάλων Δυνάμεων, όπως την Πλανητάρχιδα ΗΠΑ, την άλλη μεγάλη δύναμη τη Ρωσία, την θεραπαινίδα Αγγλία, την συμφεροντολόγα Γερμανία και για να μην μείνει εκτός παιχνιδιού, την Γαλλία, οφείλουμε, αφού εκθέσουμε πειστικά για την ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών μας, να τα συνταιριάξουμε με τα δικά τους ζωτικά διεθνή συμφέροντα, έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή, η οποία θα ικανοποιεί όλα τα μέρη. Δύσκολο; Βεβαίως! Ανέφικτο; Ασφαλώς όχι. Πως;

Αναγκαία προϋπόθεση η εθνική ομοψυχία και η απόλυτη συνεννόηση και ομοφωνία όλου του πολιτικού κόσμου, που οφείλουμε να θεωρήσουμε εφικτό, αναμιμνησκόμενοι την αποτρεπτική ρήση του αρχαίου μας τραγικού Ευριπίδη, από την «Αντιγόνη»: «Οικείος ανθρώποισι γίγνεσθαι φιλεί πόλεμος εν αυτοίς, ήν διχοστατεί πόλις», δηλαδή: «Αν διχασμένη είν’ η πολιτεία, ο εμφύλιος πόλεμος αρχίζει να ζυγώνει». Ας αποφύγουμε την καταστροφική παράδοση της φυλής μας. Στη συνέχεια να δημιουργηθεί μια πολύ δυνατή διπλωματική ομάδα, από τους άριστους, ασχέτως κομματικής σχέσης, με επικεφαλής τον παλαίμαχο γίγαντα της διπλωματίας κ.Πέτρο Μολυβιάτη, η οποία θα αναλάβει ως αιχμή της όλης διαπραγμάτευσης, αφού πρώτα συσκεφτούν με τους πολιτικούς για την κεντρική γραμμή και κύρια σκέψη, την οποία θα επιχειρήσω να αναλύσω, ως δείγμα και μόνο γραμμής.

Ιστορική αλήθεια: Κανείς με στοιχειώδεις γνώσεις δεν αμφισβητεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας από των αρχαιοτάτων χρόνων και ότι οι σημερινοί κάτοικοι των Σκοπίων σλαβικής καταγωγής, δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο. Επιφανή πρόσωπα των Σκοπίων το δηλώνουν ξεκάθαρα και δημοσίως. ’Ητοι: Kirov Gligorov, A’ Πρωθυπουργός της FYROM: «Είμαστε Σλάβοι που ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο μ.Χ. αιώνα και δεν έχουμε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο». Ljubco Georgievsk, Πρωθυπουργός FYROM, «Η αρχαία Μακεδονία δεν βρίσκεται εδώ στα Σκόπια αλλά Νοτιότερα (στην Ελλάδα)». Miroslav Grcev, Δήμαρχος Σκοπίων, Σχεδιαστής σημαίας: «Είναι απλά γελοία η σύνδεσή μας με τον Μέγα Αλέξανδρο. Toni Deskoski, Καθηγητής Δικαίου Πανεπιστημίου Σκοπίων: «Προσποαθούμε να μετατρέψουμε ένα Σλαβικό Έθνος σε Ελληνικό». Ljubica Acevska, Πρέσβυς της FYROM στις ΗΠΑ: «Είμαστε Σλάβοι και μιλάμε τη σλαβική γλώσσα». Petre Silegov, Δήμαρχος Σκοπίων: Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της ιστορίας μας. Έγινε τα τελευταία χρόνια».

Αλήθεια, όταν Πρωθυπουργοί, Δήμαρχοι, καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρέσβυς ακόμη των Σκοπίων, ομολογούν ότι είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων; Όταν η πρέσβυς των Σκοπίων στις ΗΠΑ, λέει ότι είναι Σλάβοι και μιλάνε την σλαβική γλώσσα, με ποιο έρισμα, αλλά και ποιο δικαίωμα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ μας λέει με περίσσιο θράσος και αλαζονεία, ότι ο όρος Μακεδονία πρέπει να υπάρχει; 

Δύο ακόμη σοβαροί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να υπάρχει ο όρος Μακεδονία, είναι; Πρώτον, ότι σε λίγο θα επικρατήσει το σκέτο Μακεδονία, αλλά και σε κάθε περίπτωση, ο όρος Μακεδονία θα ακούγεται στο όνομα κράτους, ενώ η δική μας Μακεδονία είναι μια Περιφέρεια της Ελλάδος που πολλοί δεν θα ξέρουν ότι καν υπάρχει, ενώ όταν θα ακούγεται διεθνώς η λέξη Μακεδονία, το μυαλό όλων θα πηγαίνει στα Σκόπια. Αυτό είναι λάθος και απαράδεκτο! Δεύτερο: Μετά από λίγο θα φύγει στην πράξη το πρώτο συνθετικό και θα μείνει το σκέτο Μακεδονία. Επομένως η όποια συμφωνία θα εξαφανιστεί από μόνη της. Ένας ακόμη λόγος που δεν επιτρέπεται να υπάρχει η λέξη Μακεδονία είναι το γεγονός ότι δεν αποκλείεται τα Σκόπια κάποια στιγμή να επαναφέρουν στο Σύνταγμα, βιβλία, ταυτότητες κλπ αυτά που τώρα θα διαγράψουν. 

Το καίριο ερώτημα που αβίαστα προκύπτει, είναι ότι αν τροποποιηθεί το Σύνταγμα, διαγραφούν από τα σχολικά βιβλία το Μακεδονία, καθαιρεθούν όλα τα αγάλματα και ό,τι άλλο αναφέρεται στην Μακεδονία, τι αξία θα έχει πλέον το όνομα και ποιο σκοπό θα εξυπηρετεί; Κανέναν μέχρι να επαναφέρουν τα πράγματα στην προτεραία κατάσταση. Όμως θα πρέπει να τονίσουμε στους υπερασπιστές τους, αλλά και στους ίδιους, ότι είναι ντροπή να θέλουν να στηρίζουν την ύπαρξή τους ως κράτος, στην ιστορία ενός άλλου λαού και έθνους, μη έχοντος καμία σχέση με την δική του ιστορία την σλαβική και τον δικό τους σλαβικό πολιτισμό, όπως τον είχαν μέχρι το 1944 που ο Τίτο ονόμασε το κρατίδιο αυτό Μακεδονία με υστεροβουλία να βγούν κάποια στιγμή στο Αιγαίο.

Η διπλωματική αυτή ομάδα μας, με τα πιο πάνω επιχειρήματα και όποιο άλλο δικό τους, και σε γενικές γραμμές την τακτική που θα ακολουθήσουν, να πείσουν τις ΗΠΑ, ως τον σημαντικότερο υποστηρικτή τους και από τις πλέον μεγάλες δυνάμεις, να αντιληφθούν την πραγματικότητα, να δούν ότι έχουν και στη δική μας χώρα ζωτικά συμφέροντα και δεν πρέπει να μας αγνοούν όταν μάλιστα υπάρχει καλύτερη λύση και πλέον συμφέρουσα και για τα Σκόπια. Ένας σωστός χειρισμός πάνω σε μιας τέτοιας μορφής ή παρόμοιας, σχέδιο, μόνο από κακοπιστία δεν θα την δεχθούν τόσο οι ΗΠΑ όσο και τα Σκόπια. Η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν δικαιούται να ενεργήσει ως εκτελεστής και νεκροθάφτης του εθνικού αυτού μας θέματος της Μακεδονίας. Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τη δήλωση του Πρωθυπουργού μας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ότι δεν τους δίνουμε τίποτε, παρά μάλλον του επιβάλλουμε μία λέξη στο όνομά τους, διότι πιστεύω ότι μάλλον από λάθος το εκστόμισε και δεν το εννοούσε. Αλίμονο αν το εννοούσε! 

Νίκος Αναγνωστάτος e-mail: nanagnostatos@gmail.com
Thiakos.blogspot.com

* photo:  dimitrisvetsikas1969  / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail