Τι κάνουμε για τους δύο φυλακισμένους συμπατριώτες μας;


Έχουν περάσει 85 ημέρες και δεν υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση των δύο φυλακισμένων συμπατριωτών μας. Και δεν πρόκειται να υπάρξει σύντομα, αφού η κυβέρνηση κυρίως, αλλά και οι “συμπατριώτες” στην Ελλάδα, ελάχιστα έχουμε κάνει για να τους βοηθήσουμε. 

υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

Και για να γίνω συγκεκριμένος.

Η “κοινωνία αξιών” (αμέσως μετά την σύλληψή τους) έκανε τεκμηριωμένη πρόταση στην κυβέρνηση για Σύσταση Ομάδας Ειδικού Σκοπού (TaskGroup), ολιγομελή, στελεχωμένη από κατάλληλους εκειδικευμένους ανθρώπους, ώστε να διαμορφωθεί μία στρατηγική διεθνούς πίεσης και επικοινωνίας σε όλο τον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά καμία πίεση δεν ενασκήθηκε προς την Τουρκία, από οικονομικά αντίμετρα που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε ΟΛΟΙ όσοι αισθανόμαστε συμπατριώτες με τους φυλακισμένους, αυτοβούλως, χωρίς να χρειαζόμαστε την καθοδήγηση οιουδήποτε, αλλά και οργανωμένα.

Οι διεθνείς μας ενέργειες είναι αναιμικές, αποσπασματικές, ασαφείς, χωρίς αποφασιστικότητα και δριμύτητα.

Πως αλήθεια περιμένουμε να συμμορφωθεί ο Ερντογάν; Εκτιθέμενος στην κοινή γνώμη όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης;

Αναδημοσιεύω μέρος από τις προτάσεις μας, ακόμη υπάρχει χρόνος για να τις υιοθετήσει η κυβέρνηση.

ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ (TASK GROUP)

" .....Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί παθητικά την αδυναμία της, και περιμένει πάλι τον από μηχανής θεό να δώσει λύση ή ακόμη χειρότερα να φέρει κάτι άλλο στο προσκήνιο, για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Θα επιμείνω στις δυνατότητες που μας παρέχουν οι διεθνείς Οργανισμοί, οι συμμαχίες μας, και το διεθνές περιβάλλον, καθώς και στην δύναμη της επικοινωνίας και των κοινωνικών δικτύων σήμερα.

Είναι αναγκαίο να δεχθεί πιέσεις η Τουρκία για να επιταχύνει τις διαδικασίες, για να διασφαλισθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες, και να αφεθούν τελικά ελεύθεροι οι δύο στρατιώτες μας.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - TASK GROUP

1. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται μία συγκεκριμένη στρατηγική, που να χαραχθεί από ομάδα ανθρώπων συγκεκριμένου έργου (task group), οι οποίοι:
- να γνωρίζουν πολύ καλά το διεθνές περιβάλλον,
- πως λειτουργούν οι διεθνείς Οργανισμοί,
- ποιες ακριβώς είναι οι συμφωνίες και τα καταστατικά τους κείμενα,
- πως μπορούν να αξιοποιηθούν,
- πως λειτουργεί η γραφειοκρατία τους,
- ποιές πηγές του Διεθνούς Δικαίου μπορούν να αξιοποιηθούν,
- πως μπορεί να αξιοποιηθεί το διεθνές θεσμικό περιβάλλον για τα ανθρώπινα δικαιώματα,
- ποιες αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν υπάρξει στο παρελθόν μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας αλλά και σε άλλες χώρες, και πως αυτές διευθετήθηκαν,
- πως μπορούν να αξιοποιηθούν οι σχέσεις μας με άλλες χώρες, οι οποίες να μπορούν να παίξουν ρόλο και να ενασκήσουν πίεση,
- πως μπορούμε να ενασκήσουμε ως χώρα πιέσεις στην Τουρκία για να υποχωρήσει (πρέπει να επεξεργαστούμε και να δημιουργήσουμε διαπραγματευτικά όπλα),
- ποιες άλλες εναλλακτικές ενέργειες μπορούν να εξετασθούν σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό αλλά και αμυντικό επίπεδο και ασφαλείας.

2. Επίσης θα πρέπει να ξεκινήσει μία επικοινωνιακή στρατηγική που να εκθέτει τον ίδιο τον Ερντογάν, τις φασιστικές πρακτικές του, την ανυπαρξία δικαιοσύνης στη Τουρκία με συγκεκριμένα στοιχεία, και να υπάρξει συγκεκριμένη προβολή της άδικης μεταχείρισης των δύο στρατιωτών μας.

3. Η ομάδα αυτή θα πρέπει να αναλάβει τάχιστα το συγκεκριμένο έργο, κατάλληλα συνεπικουρούμενη και από κατάλληλους διεθνείς δρώντες, οι οποίοι να προσληφθούν ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

Καταλήγοντας:

Οι οιεσδήποτε κυβερνητικές ενέργειες θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένες και υποστηριζόμενες στα πλαίσια της στρατηγικής αυτής, και να πάψουν οι σπασμωδικές και επιφανειακές ενέργειες για ευτελείς προσωπικούς επικοινωνιακούς σκοπούς, οι οποίες αποδυναμώνουν παρά ενισχύουν τις προσπάθειες, οι προσωποπαγείς και ιδεοληπτικές ενέργειες, οι φτηνοί βερμπαλισμοί χωρίς ουσία και αξία, τα φληναφήματα και οι άστοχες ρητορικές οιουδήποτε κυβερνητικού και πολιτειακού παράγοντα.

Επίσης θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τα ξεχωριστά δίκτυα επικοινωνίας με την άλλη πλευρά, και να ενοποιηθεί το σύστημα λήψης αποφάσεων, σε μία συνεκτική στρατηγική πολλών επιπέδων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail