Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι κάνουν - Τραμπ: Θέλω να φύγουμε από τη Συρία ενώ οι ΗΠΑ φτιάχνουν ακόμη δύο βάσεις στην Ιεράπολη

DHA Photo
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την Τρίτη την επιθυμία του να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία.

"Η κύρια αποστολή μας ήταν να απαλλαγούμε από το ISIS [Daesh]. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει αυτό το έργο και θα λάβουμε μια απόφαση πολύ γρήγορα σε συντονισμό με άλλους, ως προς το τι θα κάνουμε. Η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται πολύ για την απόφασή μας ", δήλωσε ο Τράμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τους επικεφαλής των τριών χωρών της Βαλτικής.

"Θέλω να βγω. Θέλω να φέρω τα στρατεύματά μας σπίτι", πρόσθεσε.

Κι ενώ ο Τραμπ επαναλαμβάνει τη δήλωση που έκανε στο Οχάιο πριν λίγες ημέρες, οι Η.Π.Α. δημιουργούν δύο βάσεις στη βόρεια περιοχή Manbij [Ιεράπολη] της Συρίας, αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.

Οι ΗΠΑ εκτείνουν το παρατηρητήριο στο χωριό Dadat βόρεια της Ιεράπολης, προκειμένου να χτίσουν μια βάση, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ληφθεί από αξιόπιστες τοπικές πηγές στην πόλη.

Τα υλικά κατασκευής και ο βαρύς εξοπλισμός έχουν ήδη μεταφερθεί στα νοτιοανατολικά του χωριού.

Η βάση θα βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα από τον ποταμό Sajur, ο οποίος αποτελεί την πρώτη γραμμή μεταξύ της Jarablous, που ελέγχουν οι τουρκόφιλοι τρομοκράτές και της Manbij που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Η άλλη βάση κατασκευάζεται τέσσερα χιλιόμετρα (2,4 μίλια) από την πρώτη γραμμή, νότια του Dadat.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail