Τα θηριώδη Ιλιούσιν προκαλούν ανησυχία στο Ισραήλ με το υποπτευόμενο φορτίο τους!

Freepen.gr - Η αυξημένη κίνηση αεροπορικών φορτίων Ιράν-Συρίας αυτό το μήνα συνδέεται σύμφωνα με τις πηγές πληροφοριών της DEBKAfile με το Πρόγραμμα ακρίβειας του Ιράν για τους πυραύλους της Χεζμπολάχ. Διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τετάρτη 25 Απριλίου ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθεί με ανησυχία έναν ενεργό ιρανικό-συριακό διάδρομο για στρατιωτικές εμπορευματικές μεταφορές, εκτιμώντας ότι το φορτίο μπορεί να περιλαμβάνει όπλα για χρήση εναντίον του Ισραήλ. 

Η έκθεση αυτή αντικατοπτρίζει τον αυξανόμενο συναγερμό στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ σχετικά με την ανακάλυψη ότι το Ιράν βρίσκεται στα τελευταία στάδια ενός τεράστιου έργου, την αναβάθμιση των πυραύλων εδάφους-εδάφους και επιφανείας της Χεζμπολλάχ και τη μετατροπή τους σε όπλα ακριβείας.

Η έντονη εναέρια κυκλοφορία Ιράν-Συρίας εντοπίστηκε μετά τις αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου στις 13 Απριλίου στη Συρία. Στρατιωτικές πηγές της DEBKAfile αναφέρουν ότι αυτές οι πτήσεις πιθανότατα μεταφέρουν εξοπλισμό και τεχνικό προσωπικό για το πρόγραμμα ακριβείας του Ιράν για αναβάθμιση τμήματος του οπλοστασίου της Χεζμπολάχ. Το έργο αυτό, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής του Al Qods, στρατηγού Qassem Soleimani, πρόσφατα ανέβασε ταχύτητα. Τα πληρώματα μηχανικών, οι οποίοι άρχισαν να φθάνουν στη Συρία και το Λίβανο, τον Φεβρουάριο, πιστεύεται ότι έχουν ξεκινήσει τον επανεξοπλισμό της Χεζμπολάχ με αρκετές χιλιάδες μικρής και μεσαίας εμβέλειας πυραύλους, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Εκτιμάται μάλιστα ότι η πρόσφατη κλιμάκωση των πυραυλικών επιθέσεων από τους Χούθι της Υεμένες ενάντια σε στόχους στη Σαουδική Αραβία οφείλεται σε κάποιο βαθμό και στη δοκιμή της αποτελεσματικότητας των πρόσφατα αναβαθμισμένων πυραύλων της Χεζμπολάχ. Επίσης θεωρείται πως η πυραυλική επίθεση στα πετρελαιοφόρα της Σαουδικής Αραβίας που διασχίζουν τα στενά του Bab al Mandeb και την Ερυθρά Θάλασσα θεωρείται ότι παρέχει δοκιμαστικά χτυπήματα για τη στόχευση δεξαμενοπλοίων και άλλων πλοίων που πλέουν προς τα λιμάνια της Μεσογείου του Ισραήλ καθώς και τους αγωγούς του Λιβάνου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail