19 πιλότοι της F-1 και ένας ανεξέλεγκτος επικίνδυνος τύπος ανάμεσά τους σε κάθε αγώνα

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull, Max Verstappen προκαλεί σημαντικό ατύχημα καταστρέφοντας τον αγώνα άλλων οδηγών, ζημιώνοντας την ομάδα αλλά και τον εαυτό του.

Του Στρατή Μαζίδη

Όταν εμφανίστηκε πριν δύο περίπου χρόνια στη Reb Bull αντικαθιστώντας τον Kvyat πέτυχε σημαντικές εμφανίσεις και την πρώτη του νίκη. Ο τότε 18χρονος Ολλανδός έδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του αρκεί η ομάδα του να του βάλει μυαλό.

Όπως φάνηκε πέρυσι αλλά και φέτος στους δύο τελευταίους από τους τέσσερις συνολικά αγώνες, ο Verstappen αδυνατεί να αντιληφθεί ότι υπάρχουν και οδηγοί σε δεδομένη στιγμή του αγώνα που απλά είναι ταχύτεροι από τον ίδιο. Ωστόσο ο ίδιος συμπεριφέρεται όπως οι οδηγοί σε κόντρες στα λιμανάκια.

Ασυγκράτητος, ανώριμος, ανόητος (δίχως νόηση, δεν σκέπτεται) νομίζει ότι τρέχει σε play station και όχι στην πραγματικότητα.

Αν δεν είχαν εξελιχθεί τόσο πολύ σε θέμα παθητικής ασφάλειας τα μονοθέσια, τα ατυχήματα τα οποία έχει προκαλέσει με την επιθετικότητά του, ίσως είχαν μεγαλύτερες και ανεπανόρθωτες συνέπειες.

Δε φτάνει μόνο να είσαι ταλαντούχος, γρήγορος, ή να παίρνεις το ρίσκο, όπως το πήρε χθες ο Φέτελ και μπράβο του, πρέπει να έχεις και το μυαλό σου μέσα στο κεφάλι. Υπήρχαν κι άλλοι οδηγοί που εμφανίστηκαν στο πέρασμα των χρόνων αλλά χάθηκαν γιατί την κατάλληλη στιγμή δεν έκαναν αυτό που πρέπει.

Τα όρια, τα οποία φαίνεται ότι στερείται ο Verstappen, εκτός της καταστροφής που προκάλεσε σε άλλους, στέρησαν από τον ίδιο, ενδεχομένως μια νίκη στον προηγούμενο αγώνα και πολύτιμους βαθμούς χθες. Δεδομένου επίσης ότι η ομάδα του εμφανίζεται ανταγωνιστική, οι βαθμοί που της στέρησε ίσως αποδειχθούν καταλυτικοί στη συνέχεια.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail