Αυτό φοβάται ο Ερντογάν; «Οι Δυτικοί συσκέπτονται με χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας! Μας επιτίθενται!»

Freepen.gr - Οι επιχειρήσεις της Τουρκίας που ξεκίνησαν με την Αφρίν και οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τα ιρανικά σύνορα είναι μέρος της παγκόσμιας αναμέτρησης εξουσίας. Έρχεται μαζικός αγώνας. Οι λογαριασμοί του περασμένου αιώνα διευθετούνται, διαμορφώνεται ο χάρτης ισχύος του επόμενου αιώνα» σημειώνει ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ στη φιλοκυβερνητική Yeni Safak.

«Αυτή είναι μια συγκυριακή έκρηξη, όχι μια αντίδραση. Είναι η ιστορική γεωπολιτική κίνηση της Τουρκίας. Είναι η διαμόρφωση του μέλλοντος, όχι του παρόντος, και η ισχυρότερη παρέμβαση της νέας ανοδικής περιόδου της Τουρκίας. Ανακοινώνει στον κόσμο ότι η περιοχή δεν μπορεί να οικοδομηθεί χωρίς την Τουρκία, ότι η ιστορία δεν μπορεί να γραφτεί στην περιοχή και ότι ένας χάρτης δεν μπορεί να τραβηχτεί παραμερίζοντας την Τουρκία» υποστηρίζει ο Καραγκιούλ.

«Παρόλο που το βλέπουμε αυτό ως υπεράσπιση της πατρίδας μας, αν και θεωρούμε την προσπάθεια να εξαλείψουμε το νέο μέτωπο που περιβάλλει τη χώρα μας από το νότο, παρόλο που το βλέπουμε ως μια προσπάθεια χωρών, που κάποτε ήταν σύμμαχοί μας, να φέρουν ένα μέλος του ΝΑΤΟ να πέσει στα γόνατά του μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων, παρόλο που το θεωρούμε κοινή απάντηση του έθνους μας στο κύμα επιθέσεων που είναι η συνέχεια της επίθεσης της 15ης Ιουλίου, θα δείτε τις τεράστιες αλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα, ως αποτέλεσμα της αναμέτρησης στη ζώνη αυτή» σχολιάζει ο Καραγκιούλ που υποστηρίζει ότι η Τουρκία θα πρέπει να συνταχθεί με τη Ρωσία δίχως να έρθει απαραίτητα σε σύγκρουση με τη Δύση.

Ο αρθρογράφος μιλά για πόλεμο ανατολής και δύσης συμπληρώνοντας ότι μπορεί να ξυπνήσουμε ένα πρωί και 10 χώρες να είναι σε πόλεμο.

«Η Τουρκία βρίσκεται στη μέση αυτής της μεγάλης παγκόσμιας μάχης. Είναι στη μέση τόσο γεωγραφικά όσο και σε σχέση με τις μεγάλες αξιώσεις της Τουρκίας. Δεν καταπολεμάμε την τρομοκρατία στη βόρεια Συρία. Δεν βρισκόμαστε σε μια αναμέτρηση με τρομοκρατικές οργανώσεις στην Afrin, Manbij, Tel Rifaat ή Sinjar, αλλά με αυτή τη δυτική συμμαχία εισβολής κι ανταποκρινόμαστε στα σχέδιά τους για τη διάσπαση της Τουρκίας σε αυτές τις περιοχές» αναφέρει ο Καραγκιούλ και συνεχίζει:

«Οι πολύ σοβαρές ομοιότητες στην εχθρική στάση της Δύσης έναντι της Ρωσίας και της Τουρκίας έχουν τραβήξει την προσοχή μας. Μια προσπάθεια της Δύσης που αποσκοπούσε στη διαίρεση της Ρωσίας για άλλη μια φορά και στη λεηλασία των πόρων της είναι πλέον σαφής. Πολλά μεγάλα σχέδια, όπως η διαίρεση αυτής της τεράστιας περιοχής σε κομμάτια, η απομάκρυνση της Ρωσίας από την εξίσωση, η αποδυνάμωση του «μπλοκ της Ασίας» που αντιτίθεται στην Ατλαντική συμμαχία και η αποσύνθεση της Κίνας από την Ινδία βρίσκονται στο τραπέζι.

Όπως και η Ρωσία, η Τουρκία αισθάνεται επίσης μια δυτική απειλή. Στην πραγματικότητα, αυτό έχει ξεπεράσει πάρα πολύ μια απειλή. Έγιναν εσωτερικές παρεμβάσεις και, όταν δε λειτούργησε, άρχισαν να εκτελούνται σχέδια πολιορκίας. Η Δύση επί του παρόντος επιτίθεται ανοιχτά στην Τουρκία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όπως και η Ρωσία, η Τουρκία, αντί της άμυνας, επέλεξε να στραφεί στην καταπολέμηση των εν λόγω απειλών στο ανοιχτό πεδίο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η νέα μας προσέγγιση στη Συρία είναι έτσι. Και θα συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο.

Η Τουρκία δεν πρέπει να σταματήσει οπουδήποτε μετά την Αφρίν. Δεν πρέπει να διστάζει. Θα χάσει τη στιγμή που θα σταματήσει και δεν θα μπορέσει ποτέ να ξαναρχίσει. Σε ένα από τα πιο σκληρά μέτωπα αυτού του μεγάλου παγκόσμιου αγώνα, ακόμη και η πιο απειροελάχιστη αδυναμία της άμυνας θα είναι θανατηφόρα. Πρέπει να δράσουμε τόσο γρήγορα όσο η ταχύτητα της αστραπής και να μην δώσουμε χρόνο ή ευκαιρία για να γεμίσει αυτή η ζώνη από ξένες δυνάμεις.

Φυσικά δεν χρειαζόμαστε ένταση ή μάχη με τη Δύση. Αλλά ενώ μας επιτίθενται, ενώ πραγματοποιούν συναντήσεις με τους χάρτες της «διαιρεμένης Τουρκίας» στα χέρια τους, αφήνοντας τους εαυτούς μας στο έλεός τους είναι καταστροφή. Η συμπόρευση με τη Ρωσία σε μια τέτοια περίοδο είναι προς όφελός μας».

Βλέπω τη δήλωση που έγινε στη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρόμπα και του Γάλλου προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν, με τίτλο "Η συνεργασία με την Τουρκία πρέπει να αναπτυχθεί στη Συρία" ως παγίδα. Ακριβώς επειδή οι Η.Π.Α. και η Ευρώπη βρίσκονται σε αναμέτρηση με τη Ρωσία, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν την Τουρκία και τη σχέση της Ρωσίας. Το έχουν ξανακάνει με την κατάρριψη του Su-24 από το αόρατι χέρι των γκιουλενιστών.

Μετά από αυτό, έβλαψαν σε μεγάλο βαθμό την Τουρκία στη Συρία. Η "αναπτυσσόμενη συνεργασία τους στη Συρία" είναι ένα παρόμοιο σενάριο. Η χώρα μας πρέπει να αποφύγει να πέσει ξανά σε αυτή την παγίδα. Την στιγμή που θα πέσουμε, ξεχνάμε ότι συνεχίζουμε μετά την Αφρίν, θα χάσουμε και τα δύο, Αφρίν και Χατάι».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail