Το σκάνδαλο του Βενιζέλου δεν είναι η Novartis αλλά δύο φόροι που μας πίνουν το αίμα κάθε χρόνο

Του Στρατή Μαζίδη

Παρακολούθησα στο youtube τις ομιλίες των Σαμαρά, Βενιζέλου και Γεωργιάδη στη Βουλή για τη Novartis. Τον Τσίπρα δεν αντέχω πλέον να τον ακούω. Φοβάμαι ότι θα κάνω κακό στον εαυτό μου.

Στη Novartis φαίνεται ότι στήθηκε μια πολιτική σκευωρία, πως κοιτάμε το δένδρο και αφήνουμε το δάσος όπου μπορεί να κρύβει αποζημιώσεις για το ελληνικό κράτος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με φωνή που έτρεμε αλλά δυνατά επιχειρήματα και γνώση του Συντάγματος αποδόμησε την κυβερνητική θεωρία γύρω από τη Novartis. Και κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. Έχει δίκιο. Πρέπει να γίνουν εκλογές και οι κυβερνώντες να φύγουν χθες.

Αλλά για δυο λεπτά. Ποιος τους έφερε αυτούς στην κυβέρνηση; 

Δεν τους έφεραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (που μετείχε κι ο Βενιζέλος) και της ΝΔ που μας γέμισαν δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους;

Και για να έρθουμε πιο κοντά στο σήμερα, δεν εξαγρίωσαν τον κόσμο ληστρικοί φόροι για να συνεχίσει να συντηρείται το καθεστώς του αχανούς κράτους και των νέων σε ηλικία συνταξιούχων;

Το σκάνδαλο του κ. Βενιζέλου δεν είναι η Novartis. Το σκάνδαλο του κ. Βενιζέλου είναι δύο φόροι που επινόησε ως υπουργός Οικονομίας τους οποίους εμείς δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ.

Ο πρώτος, το τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες. Να πληρώνεις δηλαδή φόρο πριν καν δουλέψεις, πριν καν κερδίσεις (αν κερδίσεις) επειδή θες να παράξεις και από το παραγώμενο να πληρώσεις φόρους, εισφορές και ανάγκες. Για μετρήστε από το 2011 πόσα τέλη επιτηδεύματος έχετε πληρώσει έως σήμερα. Θα αθροίσετε μερικά χιλιάρικα. Του(ς) τα χρωστάγατε;

Ο δεύτερος ήταν το φθινόπωρο του 2011 όταν έδιωχνε περήφανος την Τρόικα και την υποδεχόταν μετά με το ΧΑΡΑΤΣΙ της ΔΕΗ, τον πρόδρομο του ΕΝΦΙΑ. Για αθροίστε από το 2011 έως σήμερα όσοι έχετε μια μέση ακίνητη περιουσία πόσα χιλιάρικα έχετε πληρώσει, εν πολλοίς για ενοίκιο στο σπίτι σας.

Ένας μέσος οικονομικά φορολογούμενος πολίτης έχει επιβαρυνθεί με τους δύο αυτούς φόρους βενιζελικής επινόησης με ένα πενταψήφιο ποσό. Χρήματα που θα μπορούσε να βάλει στην άκρα, να κάνει πράγματα με τα παιδιά του, να κάνει ό,τι θέλει. Ο κ. Βενιζέλος όμως είχε άλλη άποψη. 

Αυτό γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχάσουμε ποτέ ποιοι μας κυβέρνησαν και ποιους έφεραν τους σημερινούς με τις αποφάσεις τους να ολοκληρώσουν την καταστροφή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail