Πολύ σοβαρή εξέλιξη - Ο Συριακός Στρατός μπαίνει και στην Ιεράπολη;

Freepen.gr - Οι συριακές Δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας συμφώνησαν να μεταβιβάσουν τον έλεγχο της βορειοανατολικής πόλης Manbij στην επαρχία του Χαλεπίου στο στρατό της Συρίας, που θα εισέλθει στην πόλη τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με μια κουρδική πηγή ασφαλείας στην αραβική έκδοση του πρακτορείου Sputnik το Σάββατο.

"Η συμφωνία επετεύχθη, με βάση την οποία ο στρατός της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας θα εισέλθει στην πόλη Manbij [Ιεράπολη], που ελέγχεται από τις SDF", ανέφερε η πηγή.

Στις 20 Ιανουαρίου, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας" που είχε ως σκοπό ορισμένες κουρδικές δυνάμεις, στην Αφρίν.

Μετά την έναρξη της επιχείρησης, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι μπορεί να επεκταθεί στην πόλη Manbij και άλλες συριακές περιοχές που συνορεύουν με την Τουρκία. Η Δαμασκός εξέφρασε την αντίθεσή της στην τουρκική επιχείρηση, λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειες παραβίαζαν τη συριακή κυριαρχία.

 Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν θα επαληθευτεί η είδηση στην πράξη, πέρα από το πιθανό κύμα δηλώσεων διάψευσης ή μη που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα όπως έγινε και με την περίπτωση της Αφρίν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail