Το πάτησε στον κόλπο της Βεγγάλης και η Ινδία - Οι δυνατότητες του πυραύλου Dhanush

India Test Fires 'Dhanush' Ballistic Missile. Image: DRDO
Freepen.gr - Η Ινδία την περασμένη Παρασκευή δοκίμασε με επιτυχία τον ικανό να φέρει πυρηνικό κεφαλή βαλλιστικό πύραυλο «Dhanush» εμβέλειας 350 χλμ. από ένα πλοίο αστην ακτή Odisha αναφέρει το defenseworld.net.

Ο πυραύλος επιφανείας-επιφανείας, μια ναυτική παραλλαγή του πυραύλου «Prithvi», που αναπτύχθηκε στο εσωτερικό της χώρας, δοκιμάστηκε από πλοίο που βρίσκεται στα ανοικτά του Paradip στον κόλπο της Βεγγάλης στις 10:52 π.μ.

Ο πυραύλος «Dhanush» είναι ικανός να φέρει ωφέλιμο φορτίο 500 κιλών και να χτυπήσει τόσο χερσαίους όσο και θαλάσσιους στόχους, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι η δοκιμή του διεξήχθη από τη Στρατηγική Δύναμη των Στρατιωτικών δυνάμεων.

"Η εκτόξευση πυραύλων ήταν μέρος της άσκησης κατάρτισης από τη διοίκηση του Ινδικού ναυτικού," ανέφερε ένας αξιωματούχος.

Περιγράφοντας τη δοκιμή ως «μια πλήρη επιτυχία», οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι όλοι οι στόχοι της αποστολής εκπληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

"Η εκτόξευση πυραύλων και η πτήση τους παρακολουθήθηκαν από την τηλεμετρία της DRDO και τις εγκαταστάσεις ραντάρ στην ακτή της Odisha" συμπλήρωσαν.

Ο "Dhanush", έχει ήδη ενταχθεί σε υπηρεσιακή λειτουργία και είναι ένας από τους πέντε πυραύλους που αναπτύχθηκαν από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης της Άμυνας (DRDO) στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Πυραύλων (IGMDP).

Η τελευταία δοκιμή πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στις 9 Απριλίου 2015, πρόσθεσαν οι πηγές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail