Η Ιταλία κρέμασε την Κύπρο: Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση με την Τουρκία

photo: @MinisteroDifesa
Freepen.gr - Τα όνειρα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης πάνε περίπατο καθώς χθες η Ιταλίδα υπουργός Αμυνας Ρομπέρτα Πινότι δήλωσε σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει στην κυπριακή ΑΟΖ:

«Είχα συναντήσει τον Τούρκο υπουργό και σε σύνοδο που είχε γίνει στην Ρώμη. Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση, συνομιλούμε. Ανοίξαμε όλες τις διπλωματικές οδούς για να φτάσουμε σε λύση κοινής αποδοχής, ελπίζουμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα»

Τι λύση κοινής αποδοχής μπορεί να προκύψει, μόνο ο Θεός το γνωρίζει. Και η Τουρκία ποια ακριβώς δουλειά έχει στην περιοχή ωστε η Ρώμη αναζητά μαζί της τη διέξοδο;

Η Ιταλία πάντως δείχνει να μην επιθυμεί να εκνευρίσει την Τουρκία. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιταλικό Δημόσιο είναι ο μεγάλος μέτοχος της ΕΝΙ.

Ερωτηθείς για το περιστατικό, ο Claudio Descalzi, CEO της εταιρεάις δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος ότι η Ιταλία, η Ευρώπη, η Γαλλία, η Κύπρος και η Τουρκία συζητούν το θέμα. (Διαβάστε περισσότερα εδώ > http://www.freepen.gr/2018/02/3_55.html)

"Δεν είναι πραγματικά υπό τον έλεγχό μας", είπε στους αναλυτές κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail