Από ΕΝΙ...καημένη: Η κατάσταση στο Οικόπεδο 3 δεν είναι υπό τον έλεγχό μας




Italian oil major Eni's CEO Claudio Descalzi speaks during a news conference to present an agreement on research in alternative fuels and carbon-cutting technologies in Rome, Italy, November 21, 2017. REUTERS/Remo Casilli
Freepen.gr - Κατάρρεει με πάταγο στην περίπτωση της ιταλικής ΕΝΙ το σενάριο ότι οι μεγάλοι ενεργειακοί παίκτες δε θα αφήσουν τον Ερντογάν να κάνει τα παιχνίδια του στην κυπριακό ΑΟΖ αλλά αυτό θα αναλυθεί προσεχώς σε κείμενο που θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters ο τουρκικός αποκλεισμός του πλοίου-γεωτρύπανου Saipem 12000 είναι ένα διπλωματικό ζήτημα που είναι εκτός των χεριών της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας, δήλωσε ο CEO της Eni, Claudio Descalzi την Παρασκευή.

Την περασμένη εβδομάδα, το Saipem 12000 έπλεε προς τη θέση "σουπιά" του Οικοπέδου 3 στα νοτιοανατολικά της Κύπρου όταν το σταμάτησαν τουρκικά πολεμικά πλοία λόγω στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή προορισμού και προτρέποντας σε επικοινωνία με το ψευδοκράτος.

Ερωτηθείς για το περιστατικό, ο Claudio Descalzi δήλωσε ότι η Ιταλία, η Ευρώπη, η Γαλλία, η Κύπρος και η Τουρκία συζητούν το θέμα.

"Δεν είναι πραγματικά υπό τον έλεγχό μας", είπε στους αναλυτές κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας.

"Είναι η τρίτη μας γεώτρυση στην περιοχή ... Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τις άλλες δύο", δήλωσε ο Descalzi.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail