Χάνουμε το ραντεβού της ιστορίας - Ανύπαρκτη και νάνος η Ελλάδα την ώρα των μεγάλων γεωπολιτικών ευκαιριών

dimitrisvetsikas1969 - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Σημεία και τέρατα χαρακτηρίζουν την ευρύτερη γειτονιά μας τα τελευταία χρόνια. Ο εισαγόμενος πόλεμος της Δύσης στη Συρία, ο πόλεμος των νεοναζί στην Ουκρανία, οι ονειρώξεις περί Μεγάλης Αλβανίας, η ξανοιγμένη σε πολλά μέτωπα Τουρκία με την εμπόλεμη νοτιο-ανατολική επικράτειά της, τα υπό διάλυση Σκόπια, η ανάξειξη του ενεργειακού χαρακτήρα της Ανατολικής Μεσογείου χάρη στην Κύπρο.

Και ποιος απουσιάζει από όλα αυτά; Η Ελλάδα! 

Την ώρα των ανακατατάξεων της ευρύτερης περιοχής η Ελλάδα αλλά και των παραμονών τους, η χώρα στερήθηκε ικανών ανθρώπων που θα αναλάμβαναν με όραμα το τιμόνι της. Δε μιλάμε για αναμάρτητους αλλά με όραμα για την Ελλάδα ρε γαμώτο...

Για έναν Ελευθέριο Βενιζέλο της περιόδου 1909-1920.

Ένας ελληνικός λαός που αντί να δουλέψει, κοιτούσε να βολευτεί στο δημόσιο κι αφού βολεύτηκε, κοιτούσε πως θα βγει στη σύνταξη. Ένας ελληνικός λαός που έβλεπε τα σκάνδαλα και την ενδοτικότητα αλλά δεν την τιμωρούσε.

Κι έτσι οδηγήσε με τις επιλογές του την πατρίδα του αλυσοδεμένη στα χρέη και δίχως πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις που εκτός από ψυχή θα είχαν και τα κατάλληλα μέσα. Δείτε που ήταν η Αύγυπτος και τι διαθέτει σήμερα στο οπλοστάσιό της ούσα ισχυρός γεωπολιτικός παίκτης στην περιοχή.

Όσο εμείς ψάχναμε μια θέση στο Δήμο και δάνεια να πληρώσουμε μισθούς ψηφοφόρων, η Τουρκία ανέπτυσσε πυραύλους, drones, ελικόπτερα, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και συνεχίζει. Εμείς πουλάμε την ΕΛΒΟ για ένα κομμάτι ψωμί.

Αποτέλεσμα:

- Αντί να πρωταγωνιστήσουμε στον πόλεμο της Συρίας προστατεύοντας τη Χριστιανοσύνη, σπεύσαμε να απελάσουμε την πρέσβειρα της Συρίας και μαζί με τους Αλβανούς να δώσουμε το πράσινο φως για επέμβαση του ΝΑΤΟ το 2013 όταν όλοι είπαν όχι.

- Αντί να έχουμε κατάλληλα εξοπλισμένες ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα μέσα που θα οριοθετούν τους γείτονες, πετάμε στεφάνια στα Ιμια από το Φάληρο.

- Αντί να επιδιώκουμε τη διάλυση των Σκοπίων κοιτάζοντας τους 100.000 Ελληνες της περιοχής και την επέκταση της χώρας προς βορρά, δίνουμε φιλί της ζωής στους κλέφτες της ιστορίας λίγο πριν διαμελιστούν.

- Αντί να προστατεύσουμε τους Βορειοηπειρώτες που χάνουν τις περιουσίες τους, βλέπουμε την Αλβανία θέτει θέμα χερσαίων συνόρων.

Εν ολίγοις,

Με τις πράξεις, παραλείψεις κι επιλογές μας, η Ελλάδα αντί για διεκδικήτρια αποτελεί φιλέτο από το οποίο όλοι φιλοδοξούν να φάνε μια μπουκιά.

Για αυτό βέβαια δεν ευθύνεται η οικονομική μας χρεοκοπία. Φτωχοί ήμασταν και το 1909. Άλλωστε το διεκδικητικό πνεύμα των βόρειων γειτόνων μας που δε βρίσκονται στην καλύτερη οικονομική κατάσταση το αποδεικνύει.

Πρώτα χρεοκοπήσαμε μέσα μας αλλά δεν το παραδεχόμαστε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail