Η κατάρριψη του F-16 δείχνει νέους κανόνες εμπλοκής και κόκκινες γραμμές - Αποκλιμάκωση από το Ισραήλ

Freepen.gr - Σε πορεία αποκλιμάκωσης φαίνεται ότι βρισκόμαστε όσον αφορά τη σημερινή συμπλοκή Συρίας και Ισραήλ.

Το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται ότι κατά το δεύτερο βομβαρδισμό μετά την κατάρριψη του F-16 χτύπησε αρκετές θέσεις αεροπορικής άμυνας της Συρίας και "αποθήκες της Χεζμπολάχ", ενώ η Δαμασκός ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε περισσότερους εισερχόμενους πυραύλους.

Επίσης υπάρχουν αναφορές για κατάρριψη ενός ισραηλινού apache στο Γκολάν αλλά και δεύτερου αεροσκάφους οι οποίες όμως δεν επαληθεύονται αλλά έρχονται σε συμφωνιά με το πρωινό δημοσίευμα του πρακτορείου SANA.

 Το Ισραήλ σημείωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για περαιτέρω κλιμάκωση και η Ρωσία κάλεσε και τις δύο πλευρές να ηρεμήσουν. Δεν υπήρξαν δηλώσεις από την Ουάσινγκτον μέχρι στιγμής.

Το γνωστό Moonofalabama υπογραμμίζει ότι μετά τα σημερινά γεγονότα πλέον υπάρχουν νέοι "κανόνες εμπλοκής" και νέες "κόκκινες γραμμές". Περαιτέρω ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία θα αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικά μέσα. Οι Ρώσοι αξιωματικοί που βρίσκονται μαζί με τη Συριακή Αεροπορική Άμυνα δε θα επεμβαίνουν υπέρ του Ισραήλ. Αυτό το γεγονός είναι από μόνο του ένα μήνυμα από τη Μόσχα στο Ισραήλ ώστε να κάνει ένα βήμα πίσω στην επιθετική πολιτική του στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail