Έτοιμη να πονέσει Τουρκία-Ε.Ε. με σκληρά αντίμετρα η Κύπρος - Τι σχεδιάζει ο Αναστασιάδης

Freepen.gr - Στην αντεπίθεση μέσω πολιτικών κινήσεων φαίνεται ότι περνά η Λευκωσία ως απάντηση στην εισβολή του τουρκικού στολίσκου στο Οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ όπου παραμένει εγκλωβισμένο το γεωτρύπανο της ΕΝΙ.

Η Κύπρος φαίνεται ότι βγήκε με μια ενιαία γραμμή μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (όπου έπεσαν στο τραπέζι αρκετές ιδέες δράσης) ενώ το ρεπορτάζ του πρακτορείου Dogun (διαβάστε εδώ) για μυστική συνάντηση αξιωματούχων του ψευδοκράτους με τον αντιπρόεδρο της ΕΝΙ, φαίνεται ότι δημιούργησε πονοκεφάλους, ασχέτως αν οι Ιταλοί το διέψευσαν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ανδρούλας Ταραμουντά για το Φιλελεύθερο η Λευκωσία παρουσιάζεται αποφασισμένη να τεντώσει το σχοινί και να επιδιώξει ματαίωση της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που είναι προγραμματισμένη στη Βάρνα της Βουλγαρίας στις 26 Μαρτίου, αν οι Ευρωπαίοι εταίροι της δεν ασκήσουν πιέσεις στην Αγκυρα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναζητά αποτελεσματική στήριξη στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση φαίνεται ότι θα υπάρξει αλλαγή στάσης και θα ενεργοποιήσει δράσεις τέτοιες που θα προκαλούν κόστος στην Τουρκία και πονοκέφαλο στους Ευρωπαίους εταίρους. 

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος υπάρχουν ήδη ανοικτά κανάλια επικοινωνίας με χώρες οι οποίες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην όλη προσπάθειά της Λευκωσίας να προκαλέσει κόστος στην Τουρκία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail