Η Ρωσία σχεδιάζει να μεταφέρει περίπου 2.200 δείγματα σπόρων στην Παγκόσμια Αποθήκη του Σβάλμπαρντ

The Svalbard Global Seed Vault© AP Photo/John McConnico
Freepen.gr - Η Ρωσία σχεδιάζει να μεταφέρει περίπου 2.200 δείγματα σπόρων προς σπορά στην παγκόσμια αποθήκη σπόρων στη νορβηγική αρκτική Νήσος Σβάλμπαρντ, δήλωσε ο Δρ Νικολάι Ντιζουμπένκο, διευθυντής του Παντογενετικού Ινστιτούτου Φυτικών Γενετικών Πόρων του Νικολάι Βαβιλόφ [VIR] αναφέρει το tass.com.

Το Global Vault Seal στο Svalbard δημιουργήθηκε ακριβώς πριν από δέκα χρόνια. Η λειτουργία του πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2008. Η νορβηγική κυβέρνηση απέσπασε 9 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της.

Επί του παρόντος, υπάγεται στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ [FAO]. Κύριο καθήκον του είναι να αποτρέψει την εξάντληση της γενετικής ποικιλομορφίας των σπόρων ως αποτέλεσμα οποιωνδήποτε πιθανών παγκόσμιων αναταραχών.

"Έχουμε μια συμφωνία με το Global Crop Diversity Trust, το οποίο εκμεταλλεύεται το θησαυροφυλάκιο, για να μεταφέρουμε για να καταθέσουμε εκεί τις διπλές συλλογές φυτών σπόρων", δήλωσε ο Δρ Dzyubenko. "Θα μεταφέρουμε εκεί 2.200 δείγματα σπόρων για να σηματοδοτήσουμε τη 10η επέτειο από την ίδρυσή της."

Τα περισσότερα δίδυμα που πρέπει να παραδοθούν στο Svalbard είναι εκείνα των φυτών τροφίμων - όπως σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και όσπρια.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.