Τέλος η Σουηδία που ξέραμε - Βγάζει το στρατό για να αντιμετωπίσει τους εγκληματίες, μιλά για περίοδο πολέμου και προετοιμάζει τον κόσμο με εγχειρίδια επιβίωσης

Freepen.gr - Για πρώτη φορά μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Σουηδία προετοιμάζεται να διανείμει φυλλάδιο πολιτικής προστασίας σε περίπου 4,7 εκατομμύρια νοικοκυριά, προειδοποιώντας τους για την έναρξη του πολέμου σημειώνει το zerohedge.com.

Το φυλλάδιο θα χρησιμεύσει ως εγχειρίδιο για "πλήρη άμυνα" σε περίπτωση πολέμου και θα παρέχει λεπτομέρειες για τον τρόπο εξασφάλισης βασικών αναγκών όπως το νερό, τα τρόφιμα και η θέρμανση, αναφέρουν οι FT. Το εγχειρίδιο καλύπτει επίσης και άλλες απειλές όπως οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, η τρομοκρατία και η κλιματική αλλαγή.


"Όλη η κοινωνία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για σύγκρουση, όχι μόνο οι Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί λέξεις όπως η απόλυτη υπεράσπιση ή η υψηλή προειδοποίηση για 25-30 χρόνια ή περισσότερο, οπότε η γνώση των πολιτών είναι πολύ χαμηλή", δήλωσε η Christina Andersson, επικεφαλής του έργου στο σουηδικό γραφείο έκτακτων περιστατικών.

Το εγχειρίδιο επιβίωσης ή καλύτερα γνωστό από μερικούς ως preppers οδηγός ονομάζεται "Εάν η κρίση ή ο πόλεμος έρθουν" θα δημοσιευθεί από την κυβέρνηση στα τέλη της άνοιξης. Η έκδοσή της έρχεται σε μια εποχή που η απειλή του πολέμου από τη Ρωσία είναι υψηλή, καλά, ενδεχομένως, αλλά αυτό είναι που σύμφωνα με το zerohedge.com αποτελεί τακτική των βασικών μέσων ενημέρωσης να καλλιεργούν.

Την Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός Στέφαν Λόφεν δήλωσε ότι η Σουηδία θα κάνει ό, τι χρειάζεται, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής του στρατού, για να τερματίσει το κύμα της βίας συμμορίας που βρίσκεται στις no-go ζώνες. Το ποσοστό δολοφονιών της Σουηδίας ήταν σχετικά χαμηλό με την πάροδο των ετών, αλλά χάρη στην κρίση των μεταναστών, η αστυνομία είναι ανίσχυρη σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

"Δεν είναι η πρώτη μου επιλογή η στρατιωτική ενέργεια, αλλά είμαι διατεθειμένος να κάνω ό, τι χρειάζεται για να διασφαλίσω την απομάκρυνση του σοβαρά οργανωμένου εγκλήματος" δήλωσε ο Lofven μετά τη συζήτηση της ηγεσίας του κόμματος στο κοινοβούλιο.

"Αλλά είναι επίσης προφανές ότι υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα. Πέρυσι σημειώθηκαν 300 πυροβολισμοί, σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι. Το νέο έτος έχει ξεκινήσει με νέες περιστατικά. Βλέπουμε εγκληματίες με απόλυτη έλλειψη σεβασμού για την ανθρώπινη ζωή, είναι μια τρομερή εξέλιξη που είμαι αποφασισμένος να αναστρέψω", πρόσθεσε.

Ακόμη και ο ηγέτης του Σουηδικού Δημοκρατικού Κόμματος, Jimmie Akesson, "κήρυξε πόλεμο" ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα και πρότεινε η Σουηδία να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις σε περιοχές χωρίς εμπόδια για να αντιμετωπίσουν τη βία εκτός ελέγχου.

"Οι άνθρωποι σκοτώνονται σε εστιατόρια πίτσας, άνθρωποι σκοτώνονται με χειροβομβίδες που βρίσκουν στο δρόμο", δήλωσε ο Akesson στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.

«Αυτή είναι η νέα Σουηδία. ο νέος, συναρπαστικός δυναμικός, πολυπολιτιστικός παράδεισος που τόσο πολλοί εδώ σε αυτή τη συνέλευση ...έχουν αγωνιστεί να δημιουργήσουν για τόσα χρόνια », είπε σαρκαστικά.

Ο Peter Imanuelsen, ανεξάρτητος δημοσιογράφος στη Σουηδία, συνόψισε τις πρόσφατες εξελίξεις σε ένα χρονοδιάγραμμα:

- Η κυβέρνηση στέλνει φυλλάδια σε 4,7 εκατομμύρια νοικοκυριά λέγοντάς τους πώς να προετοιμαστούν για πόλεμο
- Ο ηγέτης του σουηδικού δημοκρατικού κόμματος λέει: "Διεξάγεται πόλεμος στη σουηδική κοινωνία"
- Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας σκέφτεται να αναπτύξει το στρατό σε απαγορευμένες ζώνες (no-go).

Συνοψίζοντας, η σουηδική κυβέρνηση προετοιμάζεται για ένα αποσταθεροποιητικό γεγογός, ενώ τα βασικά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη Ρωσία ως αποδιοπομπαίο τράγο. Εν τω μεταξύ, υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Σουηδία επανέλαβαν με ενότητα ότι η στρατιωτική παρέμβαση σε δεκάδες απαγορευμένες ζώνες συγκεντρώνει μεγάλη πιθανότητα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στους πολίτες εκατομμύρια εγχειρίδια επιβίωσης, δείχνοντας ότι ένα αποσταθεροποιητικό γεγονός πλησιάζει.

Να πούμε όλα τα παραπάνω σε λίγες λέξεις; Η αύξηση της εγκληματικότητας φέρνει στρατιωτικό νόμο στη Σουηδία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail